Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Teater - Kriget har inget kvinnligt ansikte

Vad lär vi av krigets vittnen? Svetlana Aleksijevitjs skakande dokumentära möten med kvinnor i Röda Armén kommer för första gången ut på turné i Sverige, dramatiserad av Malin Lindroth.

De var piloter, stridsvagnsförare, spanare och prickskyttar – kvinnorna som stred i Röda armén, sida vid sida med männen. Men till skillnad från männen betraktades de efter kriget inte som hjältar. Så de teg. Tills Svetlana Aleksijevitj 40 år senare började söka upp dem och bad dem berätta sin historia. Kriget har inget kvinnligt ansikte skildrar Sovjet under andra världskriget men kan i lika hög grad appliceras på alla krig och det vansinne kriget innebär för de som tvingas uthärda det. Med Göteborgs dramatiska teater.

Tid och plats

Onsdag 27 oktober, kl. 19:00
Föreställningen är 70 minuter lång
Nödinge, Vitklövergatan 1, Ale kulturrum, Teatern Länk till annan webbplats.

Anmälan/biljetter

Entré: 120kr/person, åldersgräns från 15 år
Biljetter köps via nortic.se Länk till annan webbplats.
Platserna är onumrererade

Mer information

Angående Covid-19: Kulturenheten i Ale kommun följer Folkhälsomyndighetens restriktioner. Köp biljett via nortic.se Länk till annan webbplats. för att säkerställa plats på arrangemanget. Stanna hemma om du har symtom på luftvägsinfektion eller andra tecken på Covid-19. Med hänvisning till Folkhälsomyndighetens restriktioner för maxpublik vid allmänna sammankomster så förbehåller vi oss rätten att avvisa personer vid behov.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den