Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Besökarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lyssna på sidan Lyssna

Budesti

Budesti kommun är vänort till Berinoro och Kaufungen och har deltagit i gemensamma aktiviteter och ungdomssamarbeten som bedrivits tillsammans med Ale, Berinoro och Kaufungen.

Budetsi är en kommun med ca 5 000 invånare i Europas fattigaste land, Moldavien. Kommunens invånare arbetar främst inom jordbrukssektorn. Arbetslösheten i landet är hög och ca 25 procent av landets invånare är gästarbetare i andra länder i Europa. Detta innebär att många barn inte har sina föräldrar hemma utan många bor hos släktingar och morföräldrar. 

Ale kommun har engagerat sig i flera olika projekt i Budetsi. 

  • YEE , Unga entreprenörer i Europa där projektet vid senaste tillfället erhöll 400 000 kr som stöd för genomförande av YEE i Moldavien för ca 25 internationella deltagare från 8 länder. YEE är en uppföljning på den utbildning som vi under 10 år drivit på Krokholmen i samarbete med Warvick University.
  • Samordningsprojekt är även det ett Sida-finansierat projekt där kommunledningarna träffas för att utbyta erfarenhet och jämföra hur de olika kommunerna fungerar. För framtiden utreder vi projekt inom skolutveckling och funktionshinderverksamheten. Dessa projekt kommer vi att söka EU stöd för. 
  • "Vandra för Varandra" var ett framgångsrikt projekt som Nolskolan genomförde under våren 2010 där eleverna och personalen på skolan vandrade och fick in pengar från företag på orten. Totalt lyckades elever och personal samla in 16.000 kr. Pengarna överlämnades till borgmästaren under ett besök i maj månad. 
  • Sommarlovsprojektet är en insamling genomförd under två år i Ale, där föreningen VAKEN har samlat in över 150.000 kr och som under två år givit över 200 skolbarn möjlighet till sommaraktiviteter två veckor i Budetsi. Ett stort engagemang från Ale-kuriren och kommuninvånare gjorde det möjligt.


Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2017-01-28 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg 7
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.