Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
Lyssna på sidan Lyssna

Nästa steg för att förbättra företagsklimatet i Ale

Paula Örn (S), kommunstyrelsen ordförande, och Mikael Berglund (M), kommunstyrelsens vice ordförande, kommer att medverka vid företagsbesöket den 12 januari.

- Blocköverskridande arbete för att stärka företagsklimatet är ett signum för Ale. Under de 75 företagsbesök vi gjort mellan 2014 och 2017 har vi mött alla slags företagare i Ale. Deras medskick är i första hand vikten av snabb hantering av företagsärenden samt bemötandefrågor. Det sammanfattande omdömet på Ales företagsklimat, enligt svenskt näringslivs mätning, ligger idag på 3,7 på en sex-gradig skala. Vårt mål är att ha ett värde på 4,0 innan 2020. För att få fart på detta är vi nu en av de fem kommuner som deltar i Svenskt Näringslivs pilotprojekt, säger Paula Örn (S), kommunstyrelsens ordförande, och Mikael Berglund (M), kommunstyrelsens vice ordförande.

– Jag ser det som betydelsefullt som kommunchef att prioritera företagsbesök. Det är en signal till näringslivet om vikten av ett starkt företagsklimat som grund för en trygg välfärd. Ett växande entreprenörskap berikar hela samhället, säger Björn Järbur, kommunchef.

Svenskt Näringsliv har valt ut Ale till en av deltagarna i ett nytt utvecklingsprojekt. Projektet syftar till att förbättra kommunens företagsklimat och genomförs som ett program i fyra delar: mentorskap, utbildning för ledande tjänstepersoner, erfarenhetsutbyte och handlingsplan.

– Vi har valt Ale som en av de kommuner som kommer delta i arbetet med utveckling av lokalt företagsklimat, då de visat på uthållighet och nytänkande i arbetet med att förbättra företagsklimatet. Som en del av detta har vi även bett kommunstyrelsens ordförande Paula Örn (S) vara mentor för andra kommuner som vill utveckla sitt företagsklimat, säger Anna Gillek, regionchef på Svenskt Näringsliv.

Fredagen den 12 januari hålls en presskonferens om dessa initiativ.

Relaterad information

Vill du veta mer om hur Svenskt Näringsliv genomför sin årliga undersökning om företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner? Klicka på länken nedan

Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2018-01-11 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.