Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Så jobbar vi i Ale

I Ale ska det vara lätt att leva! Professionella medarbetare är en förutsättning för att vi ska fullgöra vårt uppdrag. Vi har därför satt upp tydliga mål för hur vi vill arbeta inom Ale kommun. 

Engagerade, stolta och delaktiga medarbetare

Vi ska ha ett bemötande som skapar tillit, öppenhet och respekt i relation till varandra. Vår arbetsmiljö ska kännetecknas av arbetsglädje och delaktighet. Genom att ta tillvara på medarbetarnas resurser stimuleras utveckling, förnyelse och verksamhetsförbättring.

Tydligt, tryggt och modigt ledarskap

Våra chefer ska vara tydliga, trygga och modiga i sitt ledarskap, för att som ledare arbeta med att förenkla människors vardag, samt i att utveckla och förnya verksamheten. Ledare ska vara tydliga i sina förväntningar och i sin fördelning av ansvar och befogenheter.

Positiv och gemensam organisationskultur

Vi ska arbeta för en positiv och gemensam organisationskultur. Vårt arbete med värderingar och förhållningssätt ska prägla organisationen och leda till att våra medarbetare känner stolthet, omtanke och lust.

Träffa våra medarbetare

Funderar du på vad vi gör i kommunen? I en serie filmer får du träffa våra medarbetare.


Cecilia vill bidra till något bättre

Vi följde med Cecilia Larsson och hennes kollega Oskar Frimodig till Skepplanda för underhåll av en av kommunens alla vattenledningar.


Paula jobbar för barnen

- Hur klyschigt det än må låta är barnen vår framtid. Vi på familjerätten hjälper separerade och skilda föräldrar så att barnen inte ska hamna i kläm, säger Paula Caceres, familjerättssekreterare.


Ida tipsar om hur du kan hantera invasiva arter

Ida jobbar som kommunekolog i Ale. Hon arbetar bland annat med invasiva arter. Här får du tips på hur du kan hantera två av dem.


Caroline ger energi- och klimatrådgivning

Caroline kan ge tips och råd om exempelvis solceller, uppvärmning och energieffektivisering.


Daniel vill att vi återbrukar mera

Daniel Ledner, avfallsingenjör på Ale kommun berättar om miljönyttan med att sortera sina sopor och varför återbruk är en bra idé. – Det bästa avfallet är ju det som aldrig blir avfall.


Fia vill sätta färg på kommunen

I Ale strävar vi efter att göra våra gemensamma utemiljöer fina och trivsamma. Möt vår parkarbetare Fia Rix som vill sätta färg på kommunen och gynna den biologiska mångfalden.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den