Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Louisa - jobbar där ungdomarna är

Louisa Åsén, Foto: Jonas Termén/Ale kommun

Louisa Åsén är en engagerad fältassistent som brinner för att göra skillnad i Ales ungdomars liv. - Vårt arbete bygger på att skapa goda relationer med våra ungdomar, säger Louisa.

Berätta om ditt jobb

- Jag arbetar som en av fyra fältassistenter här i Ale kommun. En fältassistent arbetar uppsökande mot ungdomar i åldern 12-19 år. Vårt arbete bygger på att skapa goda relationer med våra ungdomar. Detta för att de för att stärka och ge våra unga bästa möjliga förutsättningar att möta och ta klivet in i vuxenlivet. På dagtid arbetar vi oftast på högstadie- och gymnasieskolorna i kommunen. Där samverkar vi med skolornas personal. På kvällar och helger är vi där ungdomar är. Det kan till exempel vara på kommunens mötesplatser eller på andra platser i kommunen där våra ungdomar befinner sig. Vi samverkar med olika verksamheter framförallt skola, socialtjänst, öppen ungdom, föreningslivet, polis samt andra fältgrupper i vårt närområde.

Varför jobbar du i Ale kommun?

- Jag trivs fantastiskt bra med att arbeta i Ale kommun. Då jag även bor i kommunen har jag ett stort nätverk som är viktigt i mitt arbete. Ale kommun är en lagom stor kommun som ger förutsättningar till att samverka med andra verksamheter och där jag upplever att vi hjälps åt och strävar åt samma håll. Jag har dessutom de allra bästa arbetskamraterna som man kan önska. Arbetskamraterna är en av anledningarna till att jag trivs så bra med mitt arbete.

Varför har du valt det jobbet?

- För att jag vill göra skillnad i barn och ungdomars liv. Det är ett otroligt varierande arbete och ingen dag är den andra lik. Jag tycker också att det är väldigt utvecklande att samverka med andra professioner som arbetar med barn och ungdomar. Det är tillsammans som man kan göra den största skillnaden.

Vad gillar du bäst med ditt jobb?

- Det bästa med mitt arbete är alla fantastiska barn och ungdomar jag får möta samt mina suveräna arbetskamrater. Det är Varierande arbetsuppgifter och ingen dag är den andra lik. Genom samverkan med andra verksamheter och att få ingå i ett lag som arbetar tillsammans och mot samma mål är viktigt för mig. Det som gör att jag verkligen gillar mitt jobb är få vara med på ungdomarnas resa och vara en trygg vuxen som de kan känna förtroende och tillit för.

Vad är svårast i ditt jobb?

- Det svåraste i mitt arbete är att vara tålmodig. Att inse att man endast är en pusselbit i en ungdoms liv och att det tar tid innan pusslet är lagt. En känsla av att inte räcka till och jag frågar mig ofta om jag kunde gjort något mer.

Beskriv framtiden

- Vårt arbete präglas mycket av hur det ser i ut i samhället. En önskan är att få arbeta mer främjande och förebyggande istället för åtgärdande. Vi på fältet behöver möta ungdomen i tidigare åldrar för att bygga relationer och på så sätt skapa bättre förutsättningar för de unga. Öka samarbetet med andra verksamheter, framförallt skolan som är en viktig arena för våra ungdomar för att få ett gott liv. Genom detta tänker jag att vi kan få en närmare kontakt med vårdnadshavarna som är de viktigaste för våra unga.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den