Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Maria - läraren som motiverar med musik

Maria Giordani Björk med en gitarr.

Maria Giordano Björk, musiklärare.

- Jag har inte stött på någon elev som jag inte fått motiverad med musikens hjälp, säger Maria Giordano Björk, musiklärare på Nödingeskolan.

- Jag jobbar sedan höstterminen 2019 som musiklärare på Nödingeskolan som är en F-3-skola. Man såg ett behov av en musiklärare på skolan, och jag som då tjänstgjorde som klasslärare i en tvåa och var känd för att emellanåt dra igång projekt som Världens barn-sång på torget, sång för Giving people vid juletid, men även kring FN, Lucia och avslutningar, fick frågan om jag kunde tänka mig att ta den tjänsten och då samtidigt läsa till musiklärare via lärarlyftet på distans vid Linneuniversitetet i Växjö. Jag har valt detta jobb för att jag älskar musik, och jag upplever att de flesta elever också blir glada och mer avslappnade av och med musik. Jag brinner också för alla elever, i synnerhet de elever som kanske av olika skäl inte klarar av att gå i en vanlig klass. Jag har inte stött på någon elev som jag inte fått motiverad med musikens hjälp.

- Jag arbetar i Ale kommun förmodligen främst för att jag bor i Ale, och tycker att Ales kommunikationer och föreningsliv står sig gott i jämförelse med närliggande kommuner. Jag har själv tre tonåringar, och det har varit väldigt praktiskt att inte lägga någon särskild tid på pendling under deras uppväxt.

- Jag har arbetat i kommunen i drygt 9 år. Jag arbetade tidigare i Gunnared, men var på den tiden mycket trött på köerna som blev efter omläggningen av 45.an, samtidigt som min kollega och vän Elisabeth Billing tjatade på mig att börja på Nödingeskolan.

- I framtiden vill jag fortsätta att arbeta med att utveckla musiken och musikskapandet i kommunen, och eftersom jag nu också läser en ny påbyggnadskurs inom musiken som heter TEACH, så har jag ju ambitioner att utveckla musiken i kommunen och gärna sätta Ale på kartan. Jag har god kontakt med kursansvarig på musikprogrammet i Växjö, och han har pratat om att koppla in ett samarbete med UNICEF också, vilket innebär att eleverna då skulle kunna få arbeta mer entreprenöriellt och värdeskapande. Det brukar höja elevernas motivation att få arbeta kreativt med något som är av värde för någon annan, och det är bland annat det som är H:et i TEACH, Humanity.

- Jag trivs bäst på mitt jobb när jag ser att eleverna mår bra, trivs och är engagerade och motiverade.

- Jag tror helt enkelt att jag blir engagerad i det mesta som intresserar mig. Mitt jobb intresserar mig, och jag är intresserad av varje individ, därför är jag ganska trött ibland när jag kommer hem till mina egna barn, men det brukar gå över genom att få vila en halvtimma, spela en trudelutt, eller träna.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den