Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
Lyssna på sidan Lyssna

Stöd till arbetssökande

Är du arbetslös och behöver extra stöd kan du ansöka om stöd hos oss på Arbetsmarknadsenheten. Ansökan kan du göra genom Arbetsförmedlingen, Individ- och Familjeomsorgen, öppenpsykiatrisk mottagning eller skolan.

Coachning och stöd

 

Du som är arbetssökande är välkommen att kontakta oss. Om du inte är inskriven på Arbetsförmedlingen kan du komma till oss på rådgivning. Vi berättar mer ingående om vilken hjälp vi kan erbjuda just dig. 

Vi erbjuder individuellt coachande stöd med målsättning att du ska komma ut i studier eller anställning. Detta sker med hjälp av vägledning och samtal, personlig marknadsföring, hjälp med att skriva CV och ansökningar.

AME arbetar utifrån evidensbaserade metoder: Supported employment (SE), motiverande samtal (MI) individual placement and support (IPS).

Kom in till AME, Nödinge, Norra Klöverstigen 4-6, och prata med oss.

Praktik och arbetsträning

 

För dig som är arbetssökande kan praktik och arbetsträning vara en väg ut i arbetslivet.

En praktikplats kan öppna nya dörrar för dig som arbetssökande och fungera som en språngbräda mot arbetsmarknaden. Det kan ge en möjlighet att pröva på ett arbete, skapa ett nytt kontaktnät och få färska referenser.

Vi kan erbjuda praktik- och arbetsträningsplatser inom de flesta yrkesområden, både inom Ale kommuns verksamheter men även inom det privata näringslivet. 

Ingången

 

Ingången är startpunkten för dig som har beslut om daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade, LSS, eller beslut om sysselsättning enligt socialtjänstlagen, SoL. Oavsett dina förutsättningar kommer du hit för att kartlägga dina resurser, intressen och behov.

Utifrån dina förutsättningar hjälper vi dig att hitta och behålla ett arbete eller en meningsfull sysselsättning som passar dig.

Från Ingången kan du gå vidare till något av Arbetsmarknadsenhetens områden:

  • Praktik
  • Arbetsträning
  • Arbete
  • Sysselsättning
  • Studier
  • Daglig verksamhet

För mer detaljerad information kan du kontakta oss på Ingången, eller prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Individ-och Familjeomsorgen eller via dina kontakter inom vård eller skola.

Samtliga medarbetare, insatser och verksamheter på Arbetsmarknadsenheten utgår från metoden Supported Employment (SE) och dess värdegrundade principer.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2018-01-11 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.