Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Timvikarie - Kost

Kostverksamheten ansvarar för kök på boenden, skolor och förskolor i Ale kommun.

Visa din tillgänglighet i Time Care Pool

För att vi ska kunna erbjuda dig lediga pass behöver du själv gå in i Time Care Pool Länk till annan webbplats. och lägga in/ta bort tillgänglighet samt hålla din kalender uppdaterad. Minimikravet är att vara tillgänglig minst åtta pass i månaden. Vi uppskattar om du har möjlighet att lägga in din tillgänglighet så långt fram i tiden som möjligt.

 1. Time Care Pool - inloggning Länk till annan webbplats.
 2. Time Care Pool - instruktionsfilm Länk till annan webbplats.

Ditt ansvar som vikarie

 • Du ansvarar själv för att lägga in din tillgänglighet i Time Care Pool och att du uppfyller minimikravet på åtta tillgänglighetspass per månad.
 • Du väljer själv när du kan arbeta genom att lägga dig tillgänglig och om du då får en förfrågan så förväntas du tacka ja till en bokning.
 • När du blivit bokad är det din skyldighet att infinna dig i tid på bokat pass.
 • Om du missköter dina bokade pass kan detta leda till att du inte blir erbjuden fler bokningar.
 • Om du inte lagt in dig som tillgänglig i Time Care Pool under en tremånadersperiod och inte heller meddelat detta kommer du per automatik försvinna ur systemet och inte längre vara bokningsbar.

Denna verksamhet ansvarar för alla måltider som serveras i de förskolor, grundskolor och gymnasiet som drivs i kommunens regi, samt tillagar måltider till äldreboenden. Totalt är det cirka 40 köksenheter och cirka 100 medarbetare.

Antalet matgäster kan variera från 40-800 beroende på storlek på boende/skola/förskola. Köken är belägna från Alvhem i norr till Surte i söder.

Kock

Du arbetar med att täcka upp vid ordinarie medarbetares frånvaro. Detta kan innebära att du som kock ena dagen självständigt tar hand om ett förskolekök och andra dagen är en del av ett köksteam i ett större kök. Du lagar och/eller serverar näringsriktig och god mat i våra kök. Du sköter de dagliga städrutinerna i köket och följer aktuellt köks egenkontroll och rutiner.

Måltidsbiträde

Som måltidsbiträde jobbar du i ett köksteam i ett större kök eller mottagningskök med förekommande uppgifter.

Som timavlönad inom kostenheten är det din skyldighet att följa nedanstående riktlinjer och rutiner för livsmedelshygien.

 1. Riktlinjer och rutiner för livsmedelshygien Pdf, 494 kB.

Du som är bokad i kök på äldreboende (SÄBO)

 • Vardagar: Kontakta Git Berggren 0704 320 191, uppge alltid vilken arbetsplats och vilken tid du är bokad på. Du måste höra av dig till Git Berggren varje bokad sjukdag eller meddela hur länge du kommer att vara sjuk.
 • Röda dagar: Kontakta köket du är bokad på.

Du som är bokad i kök på förskola

 • Kontakta Git Berggren, uppge alltid vilken arbetsplats och vilken tid du är bokad på. Du måste höra av dig varje bokad sjukdag eller meddela hur länge du kommer att vara sjuk.

Du som är bokad i kök på skola

 • Ring köksmästaren på arbetsplatsen du är bokad på. (Kontaktuppgifter till din köksmästare finns i sms-bekräftelsen du fick när du bokades.) Du ska även kontakta Git och uppge vilken arbetsplats och vilken tid du är bokad på. Du måste höra av dig varje bokad sjukdag eller meddela hur länge du kommer att vara sjuk.

Kontakt

Kostverksamheten

Telefon:
0704-320191
(även sjukanmälan)

E-post:
git.berggren@ale.se
eller
lena.krantz@ale.se

 

Öppettider:
Vardagar kl. 06.00-14.30

Besöksadress:
Nödingevägen 4, Nödinge

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den