Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Återvinningsstationer

På återvinningsstationerna kan du lämna tidningar och reklam (returpapper), samt förpackningar av glas, plast, metall och papper. Det går även att lämna småbatterier i de röda batteriholkarna. På alla återvinningsstationer i Ale kan du även lämna både hela och trasiga kläder. Enda kravet är att textilen är ren.

Närmaste återvinningsstation

Återvinningsstationerna i kommunen ägs och drivs av Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI. På FTI:s webbplats Länk till annan webbplats. kan du söka efter din närmaste återvinningsstation. Det är också där du lämnar klagamål på städning, samt gör anmälan om fulla containrar.

Sortera rätt

Grovsopor, glödlampor, farligt avfall, kylar, frysar och övrig hemelektronik får du inte lämna på återvinningsstationerna utan måste lämnas på Sörmossens återvinningscentral eller någon av de andra återvinningscentralerna i regionen som ingår i ÅVC-samarbetet. Lämna inget avfall utanför återvinningsbehållarna. Det är olagligt och kan komma att anmälas som dumpning enligt Miljöbalken.

Sorteringsguide

Mer information om hur du sorterar dina förpackningar finns i sorteringsguiden Länk till annan webbplats. på FTI:s webbplats. Där kan du även läsa om hur det utsorterade materialet tas omhand efter att du lämnat det på återvinningsstationen.

Fulla behållare och nedskräpning

Återvinningsstationerna städas och töms av flera olika entreprenörer på uppdrag av Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

Anmäl klagomål eller överfulla behållare på FTI:s återvinningsstationer till:
Förpacknings- och tidningsinsamlingen
Telefon: 0200-88 03 11
E-post: ale@ftiab.se

Lämna en så tydlig beskrivning av platsen och problemet som möjligt så hjälper du till, så att problemet åtgärdas snabbare.

Kontakt

Renhållningen

Telefontid vardagar kl 09.30-12.00.
Telefon: 0303-70 31 08
E-post: renhallning@ale.se

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den