Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Räddningstjänsten arbetar vidare med släckningen av skogsbranden vid Skepplanda nära Stora och Lilla Iglekärr. Vattnet i ledningarna i området kan vara missfärgat på grund av att man använt mycket vatten till släckningen och då har tryckförändringen gjort att avlagringar lossat i rören. Vattnet går bra att dricka men man kan gärna spola i ledningarna så det ser mer aptitligt ut. Kommunal verksamhet som förskola och skola påverkas inte av branden utan är öppet som vanligt. För löpande info om branden se räddningstjänstens webbplats www.borf.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna på sidan Lyssna

Fairtrade City

Den 13 november 2015 blev Ale kommun diplomerade som en Fairtrade City. Diplomeringen innebär att kommunen engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion. Om ni erbjuder produkter märkta Fairtrade på ert företag, berätta det gärna för oss!

Därför är Ale en Fairtrade City

Efter beslut av kommunfullmäktige blev Ale kommun en Fairtrade City den 13 november 2015. Diplomeringen riktar sig till kommuner som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion. Diplomeringen innebär att kommunen lever upp till kriterier som rör etisk upphandling, ett aktivt informationsarbete samt ett utbud av produkter märkta Fairtrade i butik, på serveringsställen och på arbetsplatser.

Läs vilka arbetsplatser som fikar eller säljer Fairtrade i Alelänk till annan webbplats. Arbetet leds av en styrgrupp som ska representera hela lokalsamhället.

Fairtrade City är en diplomering från Fairtrade Sverige.

Säljer ni Fairtrade-märkta produkter?

Erbjuder ditt företag eller förening produkter märkta Fairtrade till kunder och gäster? Anmäl er i formuläret nedan och få ett diplom som visar att ni är en del av Fairtrade City Ale.


Vill du engagera dig?

Vill du anordna en aktivitet och informera om Fairtrade eller har du idéer på hur vikten av rättvis handel kan marknadsföras i Ale? Vill du engagera dig tillsammans med styrgruppen för Fairtrade City Ale? Hör av dig till oss, kontaktuppgifter hittar du under fliken uppe till höger.

Glöm inte bort att ta en lite sjystare fika, så hörs vi!

Kontakt

Näringslivschef

Pia Areblad
pia.areblad@ale.se
0303-33 00 00

Näringslivskoordinatorer

Aida Karimli
aida.karimli@ale.se
0303-33 00 00

Kristina Engstrand
kristina.engstrand@ale.se
0303-33 00 00


Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2018-05-14 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.