Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Hållbara resor

Resor står för en stor miljöpåverkan och utsläpp av växthusgaser. Genom att arbeta med hållbart resande i ert företag minskar ni inte bara er miljöpåverkan utan bidrar dessutom positivt till de anställdas hälsa och sparar samtidigt pengar.

Att aktivt arbeta med hållbart resande är positivt ur marknadsföringssynpunkt samtidigt som det gör företaget till en attraktivare arbetsgivare. I Ale finns utmärkt kollektivtrafik, som du kan läsa mer om här.

Här följer några exempel på vad ni kan göra för att era resor ska bli mer hållbara:

Resepolicy

Utforma en resepolicy för er arbetsplats där ni beskriver hur resor ska göras. Ni kan själva välja om policyn ska innefatta enbart tjänsteresor eller även arbetsresorna till och från arbetsplatsen.

Resfria möten

Många resor till och från möten skulle enkelt kunna undvikas helt. Möjliggör resfria möten så som webb-, video- eller telefonmöten genom att införskaffa utrustning och utbilda personalen. Genom att mötas på distans sparas inte bara miljöpåverkan utan även tid och pengar.

Cykelutmaningen

Cykelutmaningen är en lagtävling som riktar sig till bland annat anställda inom företag. Genom att gå, cykla och åka kollektivt till arbetet samlar deltagarna in poäng och har möjlighet att vinna priser.

Västtrafiks företagskort

Västtrafik erbjuder företag årskort till rabatterat pris. Ni kan ha kort att låna ut till anställda som ska resa i tjänsten eller erbjuda årskort som en löneförmån eller som ett nettoavdrag på lönen. Reser de anställda ifrån Göteborg kan kollektivtrafikkortet med fördel kombineras med ett kort på cykelutlåningssystemet Styr & Ställ.

Cykelservice på arbetsplatsen

Uppmuntra era anställda till att cykla till arbetet genom att en gång om året erbjuda cykelservice på arbetsplatsen.

Kontakt

Näringslivschef

Per Brohagen
per.brohagen@ale.se

Näringslivsutvecklare

Aida Karimli
aida.karimli@ale.se

Vill du ringa till oss?
Du når oss på 0303-70 30 00


Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den