Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Utveckla ditt företag

Det finns många saker att tänka på för att få företaget att utvecklas
vidare i takt med omvärlden. Din personal kanske behöver gå utbildning för att kunna föra företaget vidare? Eller har företaget växt och behöver nya lokaler? Kanske ska ni utveckla för att expandera mot en ny marknad?

Verksamt.se

Verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  finns samlad information från Skatteverket, Tillväxtverket och Bolagsverket för att underlätta för dig som vill utveckla ditt företag. Webbplatsen hjälper även dig som redan i dag driver företag eller som vill starta företag

Expedition framåt

Kompetensutveckling i företag, såväl små som stora, är ett villkor för att vara med även i framtiden. Därför erbjuder Business Region Göteborg, BRG, tillsammans med Göteborgsregionens näringslivskontor en rad olika program och möjligheter för att utveckla ditt företag.

Ett av dessa program som erbjuds är Expedition framåtlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Efter en ingående analys i dialog med företagsledningen så erbjuds företaget att börja i det steg som passar bäst med företagets erfarenheter och ambition. Alla företag inom Ale kommun och Göteborgsregionen med ambitionen att växa kan här finna den hjälp och stöd som leder mot målet.

Vill du veta mera, kontakta oss eller besök Business Region Göteborgs hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Företagsakuten

Företagsakutenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vänder sig till företag med akuta problem. Här kan du bland annat få hjälp med kostnadsfri ekonomisk rådgivning. Företagsakuten handleder, ger goda råd och arbetar självklart under sekretess och tystnadsplikt.

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Networklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett europeiskt affärsnätverk för småföretag. Nätverket finansieras av Tillväxtverket, Västra Götalandsregionen och Business Region Göteborg.

Enterprise Europe Network (EEN) hjälper företag kostnadsfritt med:

  • Information och råd om EU-regler och finansiering
  • Förmedling av internationella affärspartners
  • Service och hjälp vid teknik- och forskningssamarbeten

Lediga lokaler

Söker du tomtmark för att starta eller utveckla din verksamhet? Letar du efter en ledig lokal för din nya butik eller vill du hyra torgplats? Här finns länkar till olika typer av söksidor för lediga lokaler.

Byggprojekt

Här berättar vi om flera utvecklingsprojekt som planeras just nu. Det handlar bland annat om utvecklingen i Nödinge och Älvängen, men även våra andra orter som Bohus, Surte, Nol, Alafors och Skepplanda.

Företagsområde

I Ale kommun utvecklar vi ständigt nya företagsområden och möjligheterna för nyetablering samt vidareutveckling av befintliga verksamheter är goda. I Stora Viken, Häljered och Osbacken färdigställer vi just nu helt ny industrimark.

Kontakt

Näringslivschef

Daniela Ölmunger
daniela.olmunger@ale.se
0303-70 30 00

Projektledare

Johan Norling
johan.norling@ale.se
0303-70 30 00

Näringslivsutvecklare

Kristina Engstrand (föräldraledig) 
kristina.engstrand@ale.se
0303-70 30 00

Diana Olsson Waage
diana.olsson-waage@ale.se
0303-70 30 00

Fredrika Selinder
fredrika.selinder@ale.se
0303-70 30 00

Aida Karimli (föräldraledig)
aida.karimli@ale.se
0303-70 30 00


Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2018-03-26 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.