Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Hej turist!

Hej turist! är ett skräddarsytt paket fullproppat med användbara tjänster för dig som driver eller ska starta ett turismföretag. Du kan använda paketet för att utveckla tjänster/produkter eller för att komma igång med ditt nya företag.

Ale Accelerate är en accelerator för nyföretagande

Paketet för dig som vill locka turister!

Paketet består av flera tjänster som levereras av oss på Näringslivsenheten tillsammans med våra samarbetspartners Business Region Göteborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, ALMI Västlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Tikitutlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster , Turistrådet Västsverige länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsteroch Lödöseleden - Pilgrim Göta Älvlänk till annan webbplats. Boka din plats härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du utveckla ditt företag eller bara utforska en bra idé inom besöksnäring och Ale som destination? Med vårt program Hej Turist! hjälper vi dig som vill vara med att förverkliga dina drömmar!

Hej Turist!

Vi på Näringslivsenheten på Ale Kommun hjälper dig som företagare att göra bra affärer och utvecklas i vår kommun. Nu paketerar vi våra tjänster och projekt inom turism och besöksnäring i programmet Hej Turist!

Här kan vi erbjuda rådgivning, lotsning, matchning, utbildning, nätverk, seminarier och till och med hands on hjälp med vissa aktiviteter.

Hej Turist! är ett samarbetsprojekt för att stärka besöksnäringen som vi erbjuder våra entreprenörer i samarbete med Besöksnäring i Ale, Lödöseleden – Pilgrim Göta Älv, Business Region Göteborg, Almi Företagspartner Väst, och Turistrådet Västsverige.

Nu tar vi världen till Ale!

Under 2020 ska vi fokusera på att det vara enkelt att hitta, boka och delta i upplevelser inom Äta-Bo-Göra ho oss i Ale. Utifrån Turistrådets certifiering Sverige- Norden – Världen kommer alla som deltar få en översyn över dagens status och därefter hjälp att utveckla sig.

Häng på och sätt Ale på kartan!

Anmäl dig till Kick off i Hej Turist! här!länk till annan webbplats

Programmet kommer erbjudas i form av en seminarieserie med kick off den 29 januari kl. 18:00-21:00 på Glasbruksmuseet i Surte på temat gemensam identitet. Vad har vi för lokal identitet? Vilka är vi som ska vara med?

Hela programmet kommer inom kort!

------------------------------------------------------------------

Sverige- Norden-Världen

Vill du vara med på Västsverige.com så har vi olika träffar på det temat.

Sverige – Norden – Världen säkerställer att verksamheter inom besöksnäringen har möjlighet att ingå i marknadsföringsaktiviteter och andra sammanhang baserat på den mognadsgrad som verksamheten har uppnått. Sverige-Norden-Världen är inget märkningssystem. Det kommuniceras alltså inte till gästerna vilken nivå en verksamhet befinner sig på. Systemet används endast i kommunikationen mellan Turistrådet och den aktuella verksamheten. Det är lika lätt för en liten som för en stor verksamhet att nå upp till de olika nivåerna. Kategoriseringen är kostnadsfri. Dock krävs insatser i form av tid samt en vilja att utvecklas.

Läs mer på: https://www.vastsverige.com/globalassets/turistradet-vastsverige/sverige-norden-varlden-2018.pdflänk till annan webbplats

Kontakta oss så berättar vi mer

Varmt välkommen att höra av dig till mig! Diana Olsson Waage på 0733-057555 eller diana.olsson-waage@ale.se så bokar vi in ett första möte!


Du blir inbjuden på ett första möte med någon av oss på Näringslivsenheten där du får presentera dig och dina idéer. Vi hjälper dig att göra en behovsanalys och berättar om vad vi kan hjälpa dig med och ger råd och tips på vart det finns andra resurser.

Vi erbjuder en rad kompetensutvecklingstjänster, tillgång till relevanta nätverk och företagssamarbeten.

Beroende på om du vill utveckla ditt företag eller funderar på att starta ett företag så väljer du bland våra paket i Hej Turist!

Här får du träffa oss eller någon av våra partners för att utveckla din idé. Mötet tar ca 90-120 minuter och du får med dig en handlingsplan som hjälper dig att gå från ”dröm” till verklighet.

I samarbete med Turistrådet Västsveriges erbjuder vi på Näringslivsenheten dig som driver företag en digital närvaroanalys. Vi gör då en genomlysning av din digitala närvaro och sociala kanaler.

När analysen är klar träffas vi på ett möte, ca 60 minuter, där vi presenterar vår analys och lämnar över förslag på hur du kan förbättra din digitala närvaro.

Service är allt för turismproducenter! Turistrådet Västsverige har tagit fram en digital utbildning för dig som vill vässa ditt värdskap. Utbildningen gör du när du vill – den tar ca 60 minuter.

I ett affärsutvecklingsprogram får du möjlighet att utveckla din idé på riktigt. Här har vi samlat program som vi tror ger värde till dig som vill starta eller utveckla en tjänst- eller produktidé som når turister. Du kan läsa mer om programmen längre ner på sidan.

När du deltar i vår satsning Hej turist! får du en personlig kontakt till oss på näringslivsenheten. Om din idé innebär att du ska söka tillstånd hos kommunen, hjälper vi dig vidare med detta.

När du utvecklat din nya tjänst/produkt och gått något av affärsutvecklingsprogrammen i paketet erbjuder våra partners flera möjligheter till vidare utveckling tillsammans med oss och våra partners- antingen som en del av Västsverige.com som Sverige- Norden eller Världenföretag och/eller som en certifierad partner till Lödöseleden - Pilgrim Göta Älv och konceptet Äta-Bo -Göra.

Det finns även många andra partners som kan hjälpa dig vidare - Almi har flera tjänster för dig som just startat eller vill växa. Vi vill särskilt rekommendera Almis Utvecklingsdialoglänk till annan webbplats, Växa smartlänk till annan webbplats och Mentorprogramlänk till annan webbplats.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Vilket affärsutvecklingsprogram passar dig?


Företag 365

Almi Start

Tourism & Travel

Digitalakademin

Destination Ale

Fokus

Utveckla

Starta/Utveckla

Turism

Google

Nätverk

Fysiska träffar

Ja

Ja

Nej

Nej

Ja

Flexibilitet

Fasta dagar

Boka tid

När du vill

När du vill

Fasta dagar

Timmar

12

6

20-40

20-40

12-100

Certifiering

Nej

Nej

Ja

Ja

Nej

Pris

1500 kr

Kostnadsfri

99 dollar för certifikat

Kostnadsfri

Kostnadsfri


Företagsutvecklingsprogram i workshopformat om fyra fysiska träffar á 3 timmar där får nyttig kunskap om marknadsföring, prissättning, försäljning & varumärke. Programmet vänder sig till dig som varit igång ett tag och som känner att du vill utvecklas som företagare. Programmet arrangeras hösten 2020, start 26/9. Läs mer om företag 365 här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Almi erbjuder en kostnadsfri workshopsserie i fyra fristående delar. Serien vänder sig till dig som ska starta eller varit igång ett år eller två. Du får hjälp att identifiera och definiera din idé och möjlighet att prata med andra i din situation. Anmäl dig till en eller flera träffar! Onsdagar kl. 15:00 till kl.18:00 på Surte Glasbruksmuseum

11 mars: Jag och mitt företag! Från idé till affärsmodell

1 april: Att sälja med framgång

15 april: Räkna på din affär

6 maj: Att utveckla en innovation

Läs mer om Almis startseminarier på Almis hemsida här!länk till annan webbplats

Anmäl dig till Almis startseminarier här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Onlinekurs där du själv bestämmer när och var du deltar. Kursen ges på engelska och ger dig grunderna i att starta och utveckla en turismverksamhet. Här kan du läsa mer om kursen.länk till annan webbplats

Onlinekurs där du själv bestämmer när och var du deltar. Kursen lär ut grunderna i digital marknadsföring via google. Gå in på ALMIs hemsida och klicka på kurslänken här!länk till annan webbplats


Boka din plats

Verkar detta intressant? Boka din plats härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, så tar vi kontakt.

Ale Accelerate är en accelerator för nyföretagande

Kontakt

Näringslivschef

Daniela Ölmunger
daniela.olmunger@ale.se

Projektledare

Johan Norling
johan.norling@ale.se

Vill du ringa till oss?
Du når oss på 0303-70 30 00

Näringslivsutvecklare

Diana Olsson Waage
diana.olsson-waage@ale.se

Fredrika Selinder (50%)
fredrika.selinder@ale.se


Per Brohagen (50%)
per.brohagen@ale.se

Aida Karimli (föräldraledig)
aida.karimli@ale.se


Kristina Engstrand (föräldraledig) 
kristina.engstrand@ale.se

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2019-12-19 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.