Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Räddningstjänsten arbetar vidare med släckningen av skogsbranden vid Skepplanda nära Stora och Lilla Iglekärr. Vattnet i ledningarna i området kan vara missfärgat på grund av att man använt mycket vatten till släckningen och då har tryckförändringen gjort att avlagringar lossat i rören. Vattnet går bra att dricka men man kan gärna spola i ledningarna så det ser mer aptitligt ut. Kommunal verksamhet som förskola och skola påverkas inte av branden utan är öppet som vanligt. För löpande info om branden se räddningstjänstens webbplats www.borf.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna på sidan Lyssna

Enskild verksamhet, etableringsfrihet

Regler för att etablera en enskild verksamhet

För att få rätt till bidrag för enskild verksamhet och enskild skolbarnsomsorg i form av förskola, familjedaghem (pedagogisk omsorg) och fritidshem ska kommunen godkänna verksamheten. För att kommunen ska kunna göra detta ska de krav som finns i Skollagen 2:a kap 3 § och 17 § gälla för verksamheten. I och med att kommunen godkänner och ger bidrag till verksamheten har kommunen också ett tillsynsansvar.

För att få en enskild verksamhet godkänd i Ale kommun måste den som ska ordna verksamheten lämna in en verksamhetsbeskrivning, en lista på styrelse eller motsvarande, ange planerad barngrupp och personalsammansättning samt ett budgetförslag.

Etableringsfriheten

Etabaleringsfriheten har tidigare bara gällt för förskola och fritidshem, men sedan 2009 har kommunens bidragsskyldighet utvidgats till att gälla det som kallas pedagogisk omsorg, till exempel familjedaghem eller flerfamiljssystem. Det innebär att en huvudman kan vara en dagbarnvårdare likaväl som en styrelse.

Mer information

Mer information lämnas av verksamhetschefen för förskola eller skola- och skolbarnomsorg. Dessa nås via Kontaktcenter på telefon 0303-33 00 00.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2018-01-09 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.