Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Fakta om kommunen

Ales strategiska lägenära Göteborg samtidigt som man har naturen in på knutenunderlättar vardagen för våra invånare och gör det enklare för dem att njuta av sin fritid.

Nära

Här är det nära till både storstaden och landet. I Ale finns fem pendeltågstationer med tåg som går varje kvart i högtrafik.

Aktiv fritid

Ale har gott om fiskevatten, vi har golfbanor, skidbacke och ett stort antal badsjöar och vandringsleder. Vi har även ett rikt föreningsliv och många idrottsklubbar. Med andra ord, här finns goda förutsättningar för en aktiv fritid.

Hållbar livsstil

I Ale arbetar vi för att du ska kunna leva hållbart. Här finns mycket god kollektivtrafik, en elbilspool, snabbladdstation för elfordon och möjlighet att låna en elcykel på biblioteket för att prova på under en vecka. Det finns gott om cykelvägar i kommunen och cykelparkeringar vid varje pendeltågsstation. Vid stationerna finns det dessutom pendelparkeringar för bil så att du slipper köra hela vägen in till Göteborg. Vi ordnar årligen aktiviteter och föreläsningar på tema hållbarhet där invånarna kostnadsfritt kan få exempelvis kunskap om solceller eller sin cykel servad.

Bo i Ale?

Funderar du på att flytta till Ale? Här hittar du mer information om hur det är att bo i Ale: Nyinflyttad i Ale

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den