Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Projekt "Drop outs"

ICLD (Internationellt Centrum för Lokal Demokrati) beviljade medel att genomföra ett projekt med syfte att minska frånvaron i skolorna i Ale, Budesti (Moldavien) och Ghanzi (Botswana) under 2018 till 2020.

Under 2020 genomfördes ett projektmöte 4-7 mars i Budesti, Moldavien. Huvuddelen av programmet utgjordes av möten med olika intressentgrupper. Projektteamen besökte också internatskolan Nr 3 och den svenska ambassaden i Chisinau.

Nästa projektmöte skulle genomföras i oktober 2020 i Ale kommun men har flyttats till hösten 2021 på grund av coronapandemin. Mötet genomfördes digitalt. Projektet är avslutat.

Nytt samverkansprojekt planeras av företrädare för Ghanzi District Council i Botswana, Budesti kommun i Moldavien och Ale kommun.

Under 9 -12 maj 2016 träffades delegationer från Ghanzi, Budesti och Ale för att diskutera problematiken att för många barn och ungdomar hoppar av skolan i förtid. Under två dagar arbetade gruppen fram en ny ansökan till ICLD om stöd för ett trepartssamarbete med syftet att minska antalet avhoppare från skolan - "drop outs" och att minska den problematiska frånvaron i skolorna.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den