Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Ale i 360 grader

Över 200 personer har intervjuats om vad som är viktigt i framtiden för ett gott liv i Ale. Det är grunden i ett pågående arbete där invånare, politiker och tjänstepersoner tillsammans ska hitta nya arbetssätt för att möta framtidens utmaningar.

Varför 360 grader?

Många stora utmaningar som Ale kommun står inför beskrivs idag som svåra eller som komplexa. Det kan handla om hur vi ska skapa ett tryggt samhälle, hur vi ska ta hand om vår natur eller hur grundservicen till alla Alebor ska se ut när Ale växer och blir större. Frågorna är ofta långsiktiga, påverkar varandra och går över både organisations- och kommungränser. Vi möter dessa utmaningar på olika sätt, i vår vardag, hemma eller i vårt arbete.

För att kunna hantera dessa frågor behöver vi formulera, pröva och lösa problem tillsammans i Ale. Ingen klarar det här själv, vi behöver vara många fler för att kunna göra skillnad. Vi har alltså ett gemensamt ansvar som kräver nya sätt att arbeta på.

Vad händer nu?

Ale i 360 grader och perspektivinsamlingen har under 2018 varit första steget för att öppna upp och arbeta på ett nytt sätt tillsammans med svåra frågor i Ale. Första steget har varit att lyssna in, från samhällets olika hörn, vilka frågor som är extra viktiga och angelägna för alebor, människor som arbetar och verkar i Ale, politiker och tjänstepersoner i den kommunala organisationen.

Vad har hänt?

Under 2018 utbildades 11 samtalsledare som sammanlagt träffade över 200 personer. Samtalen handlade om vad som är viktigt för ett gott liv i Ale. Alla berättelser sammanfattades och sattes ihop till en perspektivsammanställningPDF som består av 13 teman som kom fram ur intervjumaterialet.

För att kunna ta nästa steg tillsammans med invånare och politiker i Ale bjöd vi in alla till ett öppet möte 6 mars 2019. Där möttes alla berättelser från Ale i 360 grader och vi valde ut de frågor vi vill jobba vidare med.

Har du frågor eller vill veta mer om arbetet?

Läs vidare på någon av följande sidor:

Perspektivinsamling

Stormöte 6 mars

Eller hör av dig till ale360@ale.se eller Kontaktcenter på 0303-70 30 00.

Prenumerera på vårt månadsblad

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2019-05-14 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.