Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Ale i 360 grader

Ale i 360 grader är ett arbete där vi vill minska avståndet mellan Alebor, tjänstepersoner och politiker. Detta gör vi genom dialog. Med dialoger kan vi hitta nya möjligheter att mötas, skapa någonting nytt och försöka hantera svåra frågor tillsammans. Ale 360 - vi skapar framtiden ihop!

Varför 360 grader?

Det finns många utmaningar i dagens samhälle, i Sverige och i Ale. Det kan handla om hur vi ska skapa ett tryggt samhälle, hur vi ska ta hand om vår natur eller hur grundservicen till alla Alebor ska se ut när Ale växer och blir större. Ingen klarar det här ensam, vi behöver vara många fler för att kunna göra skillnad. Ale i 360 grader är därför både ett arbetssätt och ett förhållningssätt som syftar till att hantera komplexa frågor och samtidigt stärka befintliga demokratiska processer.


För att kunna hantera frågor som är svåra behöver vi formulera, pröva och lösa problem tillsammans i Ale. Ingen klarar det här själv, vi behöver vara många fler för att kunna göra skillnad. Vi har alltså ett gemensamt ansvar som kräver nya sätt att arbeta på.

Vad händer nu?

Arbete med att skapa en mindre arbetsgrupp baserat på anmälningar som kom in från deltagare under den 19 september är i full gång. Arbetsgruppen ska bestå av Alebor, personer som arbetar i Ale och politiker. Gruppen ska arbeta med materialet och det som framkom som viktigt under kvällen den 19 september.

Vad har hänt?

Den 19 september träffades Alebor, personer som arbetar i Ale och politiker och diskuterade tillsammans varför det mänskliga mötet är viktigt och hur vi bör arbeta med frågan i kommunen.

’Det mänskliga mötet’ engagerade över 100 personer torsdagen den 19 september. Fokus för kvällen var dialog och att olika människor med olika bakgrund skulle mötas och diskutera denna viktiga fråga tillsammans. Diskussionerna ägde rum i mindre grupper med hjälp av en bordsvärd som guidade samtalen och antecknade. Alla deltagare fick efter diskussionerna skriva upp sina tankar på lappar som sedan samlades in. Materialet kommer ligga till grund i det fortsatta arbetet med Ale i 360 grader under hösten.

Har du frågor eller vill veta mer om arbetet?

Läs vidare på någon av följande sidor:

Perspektivinsamling

Stormöte 6 mars

Eller hör av dig till ale360@ale.se eller Kontaktcenter på 0303-70 30 00.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2019-10-02 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.