Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Ale i 360 grader

Ale i 360 grader är ett arbete där vi vill minska avståndet mellan Alebor, tjänstepersoner och politiker. Detta gör vi genom dialog. Med dialoger kan vi hitta nya möjligheter att mötas, skapa någonting nytt och försöka hantera svåra frågor tillsammans. Ale 360 - vi skapar framtiden ihop!

Varför 360 grader?

Det finns många utmaningar i dagens samhälle, i Sverige och i Ale. Det kan handla om hur vi ska skapa ett tryggt samhälle, hur vi ska ta hand om vår natur eller hur grundservicen till alla Alebor ska se ut när Ale växer och blir större. Ingen klarar det här ensam, vi behöver vara många fler för att kunna göra skillnad. Ale i 360 grader är därför både ett arbetssätt och ett förhållningssätt som syftar till att hantera komplexa frågor och samtidigt stärka befintliga demokratiska processer.


För att kunna hantera frågor som är svåra behöver vi formulera, pröva och lösa problem tillsammans i Ale. Ingen klarar det här själv, vi behöver vara många fler för att kunna göra skillnad. Vi har alltså ett gemensamt ansvar som kräver nya sätt att arbeta på.

Vad händer nu?

Den 17 juni 2019 fattade kommunfullmäktige i Ale beslutet att starta upp det fortsatta gemensamma arbetet med Ale i 360 grader med dialoger. Kommunfullmäktige valde dialogområdet 9. Det mänskliga mötet är viktigt, för den första dialogprocessen under hösten 2019.

Den 19 september sker det första gemensamma mötet för att starta igång arbetet med dialoger kring Det mänskliga mötet är viktigt. Alla är välkomna att delta!

Vad har hänt?

Under 2018 utbildades 11 samtalsledare som sammanlagt träffade över 200 personer. Samtalen handlade om vad som är viktigt för ett gott liv i Ale. Alla berättelser sammanfattades och sattes ihop till en perspektivsammanställninglänk till annan webbplats som består av 13 temaområden som kom fram ur intervjumaterialet.

För att kunna ta nästa steg tillsammans med invånare och politiker i Ale bjöd vi in alla till ett öppet möte 6 mars 2019. Där möttes alla berättelser från Ale i 360 grader och deltagare prioriterade bland vilka frågor vi vill börja jobba vidare med i Ale 360. Prioriteringen lämnades över till kommunfullmäktige som 17 juni fattade ett beslut om att dialoger ska startas upp under hösten inom område 9. Det mänskliga mötet är viktigt.

Har du frågor eller vill veta mer om arbetet?

Läs vidare på någon av följande sidor:

Perspektivinsamling

Stormöte 6 mars

Eller hör av dig till ale360@ale.se eller Kontaktcenter på 0303-70 30 00.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2019-09-18 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.