Publicerad: 2014-11-01 10.29

Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att visionen ska beskriva vart vi är på väg och ge en känsla av hur vi önskar att Ale ska vara och uppfattas år 2025.

Det är ett mål som är både större och mänskligare än siffror och statistik, men samtidigt möjligt att nå. En gemensam bild vi kan vara stolta över oavsett om ”vi” är medborgarna, politikerna, företagen, eller föreningarna i Ale.

Att ha en vision är att ha ett mål, men vägen dit är föränderlig. Vi tror inte att Ale år 2025 kommer se ut precis som vi tänker idag, nya idéer måste få födas när förutsättningarna förändras.

Det viktiga är att alla vi som bor och verkar i Ale tillsammans formar vår väg mot år 2025, något som kräver att vi på kommunen hela tiden för en dialog med medborgarna., med medarbetarna i kommunen och företagarna som väljer att verka med Ale som bas.

Ale – Lätt att leva

Sidan Skapades av: