Publicerad: 2014-11-01 10.36

Vad tycker du om att göra på helgen? Åka skidor och dricka varm choklad med vispgrädde? Strosa runt bland butikerna i centrala Göteborg? Äta kvällsmat på en äkta ortskrog? Eller ta en löprunda på oändliga skogsstigar? - Tänk dig att kunna göra allt det där inom en kvart från hemmet, alla dagar i veckan!

Att bo i Ale kommun är att må lite bättre, och att göra ett lite smartare val. Här byggs nya hus hela tiden och priserna är bland de lägsta i storstadsregionen Göteborg. Det finns skolor, sjukvård, butiker och över 180 aktiva föreningar inom allt från teater till taekwondo.

Du kanske jobbar inne i Göteborg och tänker att det blir jobbigt med avståndet? Tvärt om. Det tar bara dryga 15 minuter med pendeln till centralen, snabbare än från Örgryte. Och du, vi har Sveriges första pendlarbibliotek precis vid stationen, bara spring inom och låna en ny bok på väg till jobbet.

Välkommen till ett bättre liv i Ale!

Sidan Skapades av:

den 2017-06-26