Publicerad: 2016-03-02 10.42

Glädje och fest på Ale Invite

Ales första snowboardfestival blev en riktig succé med 9 000 besökare. – Det bästa är att alla var så nöjda och glada hela tiden – besökarna, alla som jobbade och åkarna, säger Lisa Esberg på Ale kommuns näringslivsenhet.

Ett enormt engagemang från alla iblandade blev det som kännetecknade Ale Invite, snowboardfestivalen i Alebacken i Alafors. Här fanns mat, aktiviteter för barnen och artister. Och så klart 20 av världens bästa snowboardåkare.

- Åkarna bjöd så otroligt mycket på sig själva, de tyckte det var väldigt kul med så mycket folk på träningsåken. Det är de inte vana vid, säger Lisa Esberg.

Ale Invite var en del av World Snowboard Tour, som bedöms innehålla de viktigaste snowboardhändelserna i världen. Det ledde till att livestreamsändningen från tävlingarna sågs av 50 000 tittare. Busslaster kom med de extrainsatta bussarna som körde besökare från pendeltågsstationen.

Och engagemanget var stort också lokalt. På grund av vädret behövde hela området täckas med träflis för att inte bli lervälling och under fredagen åkte man runt och jagade krattor (inte precis en produkt det är säsong för) och träflis. Vi ställer upp, sa företagen och fixade fram det vi behövde.

Viktigast för alla som jobbade med Ale Invite var dock de 9 000 besökarna som kom till Alebacken under dagen och kvällen. Vissa från Alafors där backen ligger, en del ända från Danmark.

- Alla tyckte att det är häftigt att vi gör det i lilla Alebacken, att vi i Ale kan göra ett så stort och proffsigt evenemang, säger Lisa Esberg.

Nu väntar utvärderingar av dagen och förhoppningsvis planer för Ale Invite 2016.

Sidan Skapades av:

den 2017-06-26