Publicerad: 2018-06-25 13.28

Ales första trygghetsboende invigt

Med bubbel och buffé invigdes det nya trygghetsboendet i Nödinge. Trygghetsboende är en ny boendeform för äldre som innebär att de boende har tillgång till gemensamma utrymmen och en aktivitetsvärd.

Det var hög stämning bland boende och de besökare som ville vara med och fira att äldrelägenheterna på Klöverstiegen i Nödinge nu omvandlats till trygghetsboende. Nämndordförande Monica Samuelsson (S) och verksamhetschef Ann-Sofie Borg hjälptes åt att servera gästerna och passade också på att säga några väl valda ord.

Utöver de gemensamma utrymmena som ska finnas i ett trygghetsboende kommer det också att finnas en aktivitetsvärd tio timmar i veckan på boendet. Aktivitetsvärden kommer tillsammans med de boende att anordna olika aktiviteter.

Läs mer om Ales boendeformer för äldre

Hitta hit   >

den 2018-06-25