Publicerad: 2018-11-09 13.20

Hemlagat på Ales skolor

I det nya skolköket på Surteskolan har man sedan terminstarten lagat all mat från grunden.

- Jag tycker att det är toppen, det märks att maten är lagad på plats säger Malin Ek, lärare på Surteskolan.

Det är tydligt att såväl kökspersonal som skolans elever är nöjda med att maten numera tilllagas i skolköket istället för att som tidigare lagas i centralkök för att sedan värmas upp på skolan.

- Det bästa är att man får vara kreativ och få jobba med händerna plus att man får se barnens reaktioner på det man själv har lagat säger Helena Motéus, köksmästare på Surteskolan.

Politiskt beslut bakom nyordningen

Kommunfullmäktige har beslutat att alla kök på Ales skolor och förskolor ska byggas om till tillagningskök där det är möjligt. I augusti i år började förutom Surteskolan även Nolskolan, Bohusskolan, Kyrkby-/Nödingeskolan och Alvhems förskola laga mat på plats.

Under hösten planeras nästa steg i att gå mot till fler tillagningskök, då köken på Björklidens och Klockareängens särskilda boenden ska renoveras.

Sidan Skapades av:

den 2018-11-09