Publicerad: 2018-12-04 13.51

Ungdomar fick sina röster hörda

På Ungdomsrådets årliga event Påverkanstorg fick ungdomar chansen att diskutera olika frågor direkt med politiker och tjänstemän. - Jag älskar Påverkanstorg, det är min höjdpunkt på året, säger Jara Raad, ledamot i ungdomsrådet.

Diskussionerna fördes i olika grupper där frågeställningarna utgick från resultatet av Lupp-enkäten där ungdomar i Göteborgsregionen fått svara på frågor om sin livssituation.

- Mitt intryck av dagen är att vi har fantastiska ungdomar i Ale som är engagerade och har mycket bra idéer, säger Lena Orstadius (S), tillträdande vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Val till ungdomsrådet

Ungdomarna på plats fick också chansen att rösta in nästa års ungdomsråd. Att ungdomsdemokrati är viktigt verkade samtliga närvarande överens om.

- Ungdomarna är ju Ales framtid. Det är klart att vi ska ge dem bästa möjliga förutsättningar för att lyckas skapa ett Ale där alla trivs säger Erik Liljeberg (M), tillträdande ordförande i utbildningsnämnden.

Sidan Skapades av:

den 2018-12-04