Publicerad: 2019-03-25 10.09

Skolan, mänskliga möten och trygghet viktiga för Aleborna

Här är några av rösterna från Ale i 360 grader: - Det är rörigt i nian. - Det känns orättvist med stängda sociala grupper överallt. - Det är föräldrarna som behöver engagera sig mer.

Vi har undersökt vad 200 Alebor tänker om vad som är viktigt på riktigt och hur vi tillsammans ska hantera framtidens utmaningar. Nu har resultaten sammanställts och presenterats för invånare, förtroendevalda och medarbetare i kommunen.

- Ingen kan själv lösa de många stora utmaningar som Ale kommun står inför. För att kunna hantera frågorna behöver vi jobba tillsammans. Vi har ett gemensamt ansvar som kräver nya sätt att arbeta på och kommunen har inte alla lösningar, säger Birgitta Augustsson, som är processledare för Ale i 360 grader.

Välbesökt stormöte i Ale Kulturrum

På stormötet den 6 mars fick deltagarna prioritera de 13 övergripande temaområden som utkristalliserats när resultaten av djupintervjuerna sammanställts. De områden som fick flest röster var En bra skola ger en bra framtid, Det mänskliga mötet är viktigt och Trygghet.

- Vi har lyssnat in vilka områden som Ales invånare ser som viktigast att arbeta vidare med, säger Birgitta Augustsson. Nästa steg är att politikerna ska mötas efter att de fått resultaten från de rådgivande prioriteringarna som gjordes under stormötet.

Vad händer nu?

Nu börjar det egentliga jobbet - vi ska gräva oss ned i de prioriterade områdena tillsammans med de 200 Alebor som har varit med i intervjuerna. De områden som inte väljs ut nu kommer vi att jobba med i vårt ordinarie arbete.

Maila gärna in dina tankar, synpunkter och/eller om du vill vara med i dialoggrupper framåt till ale360@ale.se

Sidan Skapades av:

den 2019-03-25