Publicerad: 2020-06-08 14.49

Se mer av Ale med Hittaut

Ge dig ut i skog och mark och leta checkpoints. Friskvårdssatsningen Hittaut i Ale arrangeras av OK Alehof med stöd av Ale kommun. Årets säsong håller på fram till 30 september.

Hittaut är gratis och alla kan delta utifrån sina förutsättningar. Du kan hittaut tillsammans med andra eller på egen hand. Välj om du vill gå, cykla, springa, åka skateboard, inlines eller något annat. Det finns tillgänglighetsanpassade checkpoints som går att nå på hjul och är märkta med en hjulsymbol. Dessa checkpoints är placerade längs asfalterade eller hårt packade grusvägar, för att vara tillgängliga för dem med till exempel barnvagn, rullstol, permobil, rullator eller cykel.

Utmana grannen, kompisen eller kollegan och följ statistiken över registrerade checkpoints på hemsidan. Du kan hittaut när du vill, för hittaut är tillgängligt dygnet runt från säsongens start till slut.

Mer information om hittaut och hur du registrerar dig

Här kan du hämta din Hittaut-karta

På följande platser kan du hämta din Hittaut-karta:

• Kommunens bibliotek (Surte, Nödinge, Älvängen eller Skepplanda)
  • Coop Surte
  • Klädkällaren, Bohus
  • ICA Kvantum Ale Torg, Nödinge
  • OK Alehof, Dammekärr, Nödinge
  • STC:s anläggningar (i Nödinge, Nol eller Älvängen)
  • Gulf Nol

Filmen är producerad av Mohammad Rajab för Ale kommun