Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Ales vision – Lätt att leva

Vår vision är Ale – Lätt att leva. Vad innebär det egentligen och varför måste kommunen ha en vision? Svaret är att visionen är det mål som vi som arbetar i kommunen dagligen strävar efter att nå. Vare sig vi arbetar inom barnomsorgen eller inom kommunledningen har vi alla samma mål – att göra det lätt att leva i Ale.

Glad kvinna.

Foto: Yuri Arcurs/Mostphotos.

Ale kommuns vision

  • I Ale är det nära till skola, arbete och sköna naturupplevelser. Det centrala läget i Götaälvdalen med närhet till Göteborgs storstadspuls är en tillgång.
  • I Ale antar vi utmaningar med lust och energi. Vi underlättar vardagen, förädlar vår service och värnar om den gemensamma livsmiljön.
  • I Ale inspireras vi att följa våra drömmar och här är det lätt att leva

Hur förverkligar vi visionen?

Som hjälpmedel på resan mot år 2025 har vi gjort en strategisk plan, som pekar ut vilka områden vi ska fokusera på och vad vi behöver göra. Vi har även klargjort vårt uppdrag och tagit fram den värdegrund som vi ska ta avstamp utifrån.


  1. Läs mer om vårt uppdrag och vår värdegrund

Varumärkesplattform

Varumärkesplattformen är ett verktyg för att nå visionen om ett Ale som skiljer sig från andra kommuner. Ales varumärke är den bild av kommunens om vi vill förmedla till våra invånare, de som arbetar här, företagare och besökare. Kort sagt alla som kan tänkas komma i kontakt med Ale.


Varumärkesplattformen är ett internt strategiskt styrdokument och hjälpmedel för hur alla vis om arbetar inom kommunen ska kommunicera och ge ett enhetligt bemötande. Ett bemötande som gör att vi lever upp till visionen Ale – Lätt att leva.


  1. Läs mer om vår varumärkesplattform Pdf, 4 MB.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den