Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Föreningar, föreningsliv

Ale har av tradition ett mycket starkt och brett föreningsliv. Kommunen är, med nästan 200 föreningar, en av de mest föreningstäta i landet.

Det finns föreningar för så gott som alla intressen och smakriktningar. Från de riktigt stora idrottsföreningarna med flera hundra medlemmar, fina anläggningar och klubbhus till de minsta specialföreningarna med något tiotal aktiva entusiaster.

Föreningsstöd och -rådgivning

Under hösten erbjuder Ale Fritid extraöppet varannan tisdag (udda veckor) kl 16.30-18.30. Personalen finns då tillgängliga för såväl fysiska som digitala möten.

Fysiskt träffar ni oss på Kultur och fritidskontoret, Carlmarks väg 4 i Älvängen. Önskar ni ett digitalt möte sker det via Microsoft Teams.

Kommande datum är:

  • Tisdag 26 oktober, kl 16.30-18.30
  • Tisdag 9 november, kl 16.30-18.30
  • Tisdag 23 november, kl 16.30-18.30
  • Tisdag 7 december, kl 16.30-18.30
  • Tisdag 21 december, kl 16.30-18.30

Meddela till alefritid@ale.se om ni önskar boka ett möte vid ett eller flera av dessa tillfällen!

Föreningar viktiga för barn och ungdomar

Föreningslivet i Ale spelar en mycket viktig roll i att ge barn och ungdomar bra uppväxtvillkor och att erbjuda mötesplatser för våra kommuninvånare. Ale kommun stödjer föreningslivet genom lokaler, anläggningar och bidrag. Det ekonomiska stödet styrs genom bidragsbestämmelserna.  Där sägs bland annat att barn- och ungdomsverksamhet är prioriterad, liksom verksamhet som syftar till att utveckla ett demokratiskt, socialt och ekonomiskt ansvarstagande.

Vikten av att skapa positiva miljöer för ungdomar samt att stimulera till engagemang och verksamheter mot våld, droger och främlingsfientlighet är också utpekade som viktiga områden.

E-tjänst för föreningar

Som förening i Ale kommun har du möjlighet att använda vår e-tjänst för att söka och boka lediga tider i sport- och idrottshallar samt att söka bidrag. Här kan du se vilket bidrag du har fått, aktuella bokningar och du kan även uppdatera er förenings uppgifter. Utnyttja även vår e-tjänst för att söka aktivitetsbidrag, registrera medlemmar, lägga in närvaro och direktkoppla till Riksidrottsförbundet.

E-tjänsten för föreningar Länk till annan webbplats.

Arkivering

Vill din förening arkivera och bevara er föreningshistoria och viktiga dokument? Du vet väl att kommunen har ett samarbete med föreningsarkivet i Mölndal. Vill du veta mer, så gå in på www.foreningsarkivet-svg.se Länk till annan webbplats..

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den