Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Cykla i Ale

Att ta sig fram med cykel gynnar både miljön och hälsan. Vi arbetar därför för att göra det så enkelt och smidigt som möjligt att cykla i Ale.

Pilgrimsleden vid Skepplanda kyrka. Foto: Ale kommun

Cykelguider

Ladda ner cykelguider för norr, söder och mittersta delen av kommunen för att få tips om var du kan cykla.

  1. Nödinge-Nol-Alafors (mitt) Pdf, 3 MB.
  2. Älvängen-Skepplanda (norr) Pdf, 5 MB.
  3. Surte-Bohus (söder) Pdf, 4 MB.

Cykelreseplaneraren

Med Cykelreseplaneraren kan du enkelt planera din cykelresa. Verktyget ger dig inte bara en vägbeskrivning mellan två platser utan också information om höjdskillnader och hur lång tid resan tar. Webbsidan är mobilanpassad vilket innebär att du även kan använda verktyget i din smartphone och med hjälp av GPS se var du är.

  1. Cykelreseplaneraren Länk till annan webbplats.

Cykelboxar

På försök har Ale kommun installerat cykelboxar vid pendelstationerna i Nödinge, Nol och Älvängen. Här kan du som cyklar till och från tåg eller buss förvara din cykel i skydd mot väder och vind. Varje cykelbox har plats för fem cyklar i separata förvaringsutrymmen. Det finns plats att ställa in en cykel med både barnsits och cykelkorg. Du låser boxen med eget lås. Du har rätt att förvara din cykel i boxen 24 timmar i följd.

Fixa min gata

Med tjänsten FixaMinGata kan du när som helst på dygnet felanmäla problem på cykelvägarna, såsom hål i gatan, halka, hinder eller trasiga gatlampor.
Om du vet att det är Trafikverkets väg så ska du välja kategori "Vägar (Riksvägar)" oavsett vilket problem det är, då kommer rapporten gå direkt till Trafikverket. Glöm inte att markera rapporten som löst när problemet är åtgärdat.

Anmäl ditt fel på www.fixamingata.se Länk till annan webbplats. eller läs mer om fixa min gata här.

Cykelsatsningar i skolor

På olika sätt jobbar kommunen för att fler elever ska ta cykeln till skolan. Under hösten 2023 startar kursen "Säker cykling" upp för kommunens fjärdeklassare med syftet att eleverna ska få både praktisk och teoretisk kunskap om trafiksäkerhet kopplat till cykling. Genom tävlingarna "Gå och cykla till skolan" för årskurs F-3 och "På egna ben" för årskurs 4-6 uppmuntras eleverna i den utstäckning det är möjligt att gå eller cykla till skolan under valda höstveckor.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den