Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Lekplatser

I Ale har vi traditionella lekplatser, naturlekplatser och aktivitetslekplatser.

Lekplats med klätterställning, gungbräda och rutschkana i Surte.

Lekplatsen vid Surte aktivitetspark. Foto: Ale kommun

  1. Hitta lekplatser i Ale Länk till annan webbplats.

Naturlekplatser

Myternas skog, Älvängen

Mitt inne i skogen följer du de slingrande stigarna på gräs, grus och träspångar. Utmed stigarna bjuder naturen på mystik och äventyr och det finns något nytt att upptäcka efter varje krök. Klättra in i ett trädhus med stammen mitt i rummet, handla i en skogsaffär, möt träskulpturer, kasta kotte och spring genom den böjda pilträdstunneln. Plötsligt befinner du dig mitt i en hinderbana, du far upp i klätterställningen för att sedan vila benen i sittgrupperna vid den väderskyddade grillplatsen.

Lekplatsen är utformad så att stigar och redskap smälter naturligt in i skogen och man har använt till exempel trästockar och befintliga stubbar.

Tillgänglighet

Lekplatsen är inte tillgänglighetsanpassad i sin helhet men delar av lekplatsen, till exempel en av grillplatserna, är tillgänglighetsanpassade. Området i övrigt är dock kuperat och vissa stigar är branta, smala och belagda med träflis.

  1. Hitta till Myternas skog Länk till annan webbplats.

Ekskogens naturlekplats, Nödinge

Ekskogens naturlekplats ligger mellan Nödinge och Nol. Här finns även uppmärkta naturstigar i den vackra terrängen. Den blå slingan kallas Sagostigen och är cirka 1,4 km lång.

  1. Hitta till Ekskogen Länk till annan webbplats.

Aktivitetslekplatser

Pausen - Nödinge

Stor lekplats för alla åldrar i centrala Nödinge. Här finns lektorn med tubrutchkana, gungor, motorikbana, klätternät, karusell, vippgunga, sandlåda, gungbåt, fjädergungor, skepp, rutchkana, lekskärmar.

Utöver lekredskap finns även grill, bord och bänkar, cykelställ, papperskorgar och träningsredskap.

  1. Hitta till aktivitetslekplatsen Pausen Länk till annan webbplats.

Älvevi - Älvängen

På aktivitetslekplatsen i Älvängen kan du spela basket och utöva bollsport på multiarenan med konstgräs. Dessutom finns en löpslinga samt klätterställning. För de mindre barnen finns en rutschkana.

  1. Hitta till aktivitetslekplatsen vid Älvevi Länk till annan webbplats.

Arena Träffpunkten - Nol

Arena Träffpunkten innefattar en multiarena för bollsport, en fin lekplats för barn i alla åldrar med klätterställning, rutschkana, gungor med mera samt gräsytor där barnen kan leka fritt. Dessutom finns ett utegym med utrustning för funktionell träning. Det finns också en grillplats och bänkbord.

  1. Hitta till Arena Träffpunkten i Nol Länk till annan webbplats.

Surte aktivitetspark

Här kan gammal och ung spontant idrotta på olika stationer. Här finns en boulebana med motionsbänkar, ett utegym med utrustning för funktionell träning, en multiarena för bollsport samt en lekyta med rutschkana för de allra minsta. Det finns också möjligheter till picknick på bänkar.

  1. Hitta till Surte aktivitetspark Länk till annan webbplats.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den