Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Näridrottsplatser

I Skepplanda, Älvängen, Nol, Nödinge och Surte finns näridrottsplatser där du tillsammans med dina kompisar och vänner kan skapa spontana lekar och testa olika aktiviteter. Här finns plats för dig oavsett om du är ung eller gammal.

Se filmen från invigningen av Surte aktivitetspark juni 2019.

  1. Hitta till alla näridrottsplatser i Ale Länk till annan webbplats.

Vad är en näridrottsplats?

Näridrottsplatserna skapar möjlighet för spontan idrottsutövning och inbjuder alla oavsett ålder till fysisk aktivitet på ett roligt och inspirerande sätt. Här finns förutsättningar för nya möten. Näridrottsplatserna är anpassade för olika bollsporter, här finns också utrustning för spontan lek och rörelse.

Näridrottsplatsen i Skepplanda

Näridrottsplatsen inbjuder till bollsport på multiarenan med konstgräs. På den intilliggande gräsytan finns discgolfmål, där du kan testa din pricksäkerhet med din medhavda frisbee. Bänkbord finns intill multiarenan.

  1. Näridrottsplatsen i Skepplanda ligger vid Skepplanda simhall Länk till annan webbplats..

Näridrottsplatsen i Älvängen

På näridrottsplatsen i Älvängen kan du spela basket och utöva bollsport på multiarenan med konstgräs. Dessutom finns en löpslinga samt klätterställning. För de mindre barnen finns en rutschkana.

  1. Näridrottsplatsen ligger vid Älvevi IP, Hövägen i Älvängen Länk till annan webbplats..

Lekplatsen på Arena Träffpunkten i Nol. Foto: Alekuriren

Arena Träffpunkten i Nol

Arena Träffpunkten innefattar en multiarena för bollsport, en fin lekplats för barn i alla åldrar med klätterställning, rutschkana, gungor med mera samt gräsytor där barnen kan leka fritt. Dessutom finns ett utegym med utrustning för funktionell träning. Det finns också en grillplats och bänkbord.

  1. Arena Träffpunkten ligger vid Folketshusvägen 4 i Nol. Länk till annan webbplats.

Näridrottsplatsen i Nödinge

På näridrottsplatsen i Nödinge kan du utöva bollsport på multiarenan med konstgräs, springa på den asfalterade slingan och den militära hinderbanan, träna på styrketräningsstationerna och testa parkourställningen. Här har du också möjlighet att spela tennis på en asfalterad yta. Här finns även en stor lekplats i anslutning till näridrottsplatsen.

  1. Näridrottsplatsen ligger vid Vitklövergatan 1, mittemot Kyrkbyskolan. Länk till annan webbplats.

Surte aktivitetspark

Här kan gammal och ung spontant idrotta på olika stationer. Här finns en boulebana med motionsbänkar, ett utegym med utrustning för funktionell träning, en multiarena för bollsport samt en lekyta med rutschkana för de allra minsta. Det finns också möjligheter till picknick på bänkar.

  1. Aktivitetsparken ligger på Bruksvägen i centrala Surte. Länk till annan webbplats.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den