Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Form Follows Fiction

Under sommaren 2021 kommer en gemensam utställning ske i Ale och 10 närliggande kommuner. Varje medverkande kommun har fått olika bitar och tillsammans skapar de en helhet med namnet Form Follows Fiction.

Sommaren 2021 kommer en utställning att äga rum i Ale och ytterligare 10 av Göteborgs kranskommuner. Utställningen är skapad av konst- och designgruppen Studio Mold och består av ett antal sammanlänkade delar kopplat till projektet Form Follows Fiction. Studio Mold beskriver utställningen som en rumslig roman där handlingen utgår från den fiktiva vetenskapskvinnan och konstnären Milka Havel (1571-1631). Den undersöker fiktionen som drivkraft i konstnärligt skapande, historieskrivningens ofrånkomliga fiktionalisering samt hantverkets betydelse för upplevelsen. Projektet är gränsöverskridande på flera sätt och utforskar spänningen mellan konst – vetenskap, fiktion – sanning, design – konst, historia – samtid, text – artefakt. Utställningen innefattar bilder, planteringar, skulpturer, möbler, ljud, belysning och digital media, allt med ett barock-minimalistiskt uttryck.

Man kan säga att varje medverkande kommun har fått en eller flera pusselbitar som tillsammans skapar en helhet. För den som inte har möjlighet att besöka alla platser finns möjlighet att utifrån varje utställningsdel ta sig vidare till de andra platserna digitalt med hjälp av QR-koder. I Ale kommun hittar du två delar av utställningen, en i Prästalunden och en på Ale bibliotek.

Vernissagen äger rum i Prästalunden söndag 13 juni kl 11.00 och utställningen håller på till och med söndag 12 september.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den