Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Trygghetsbostäder

Du som är 65 år eller äldre kan ansöka om att få en trygghetsbostad. Trygghetsbostaden är en hyreslägenhet med tillgång till gemensamhetsutrymmen, personal och möjlighet till gemensamma måltider. Om du behöver mer personligt stöd när du bor i en trygghetsbostad kan du ansöka om hemtjänst.

Trygghetsbostäder finns i dag i Nödinge, Älvängen, Bohus och i Alafors. Lägenheterna ägs av Rikshem AB men kommunen har anvisningsrätten till lägenheterna.

Hur får jag en trygghetsbostad?

För att ställa dig i kö för en trygghetsbostad skickar du in intresseanmälan till Kontaktcenter. Blankett finns under E-tjänster & blanketter på denna sida. Du kan också ringa Kontaktcenter för hjälp. Kontaktcenter kan skicka hem en blankett till dig och du kan även gå till kontoret för att få hjälp att fylla i blanketten.

Det är viktigt att du fyller i blanketten noggrant samt skriver under den.

När en lägenhet blir ledig kontaktar Kontaktcenter den sökande vars ansökan är äldst.

Erbjudande om trygghetsbostad

När du får ett erbjudande om lägenhet är det Kontaktcenter som ordnar med visning. Om du efter visning tackar ja är det Rikshem AB som ordnar med kontraktskrivning eftersom det är de som äger trygghetsbostäderna. Du har rätt att tacka nej till en lägenhet två gånger utan att förlora din plats i kön. Tackar du nej en tredje gång stryks du från kön. Önskar du fortfarande en trygghetsbostad får du skicka in en ny intresseanmälan.

Här finns trygghetsbostäderna:

  • Ledetvägen 9B, Alafors
  • Göteborgsvägen 217 A, Bohus
  • Södra Klöverstigen 31-32, Nödinge
  • Garverigränd 2, Älvängen

Självservice

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den