Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Trygghetsbostäder

Du som är 65 år eller äldre kan ansöka om att få en trygghetsbostad. Trygghetsbostaden är en hyreslägenhet med tillgång till gemensamhetsutrymmen, personal och möjlighet till gemensamma måltider. Om du behöver mer personligt stöd när du bor i en trygghetsbostad kan du ansöka om hemtjänst.

Trygghetsbostäder finns i dag i Nödinge, Älvängen, Bohus och i Alafors. Lägenheterna ägs av Rikshem AB men kommunen har anvisningsrätten till lägenheterna.

Hur får jag en trygghetsbostad?

För att ställa dig i kö för en trygghetsbostad skickar du in intresseanmälan till Kontaktcenter. Blankett finns under E-tjänster & blanketter på denna sida. Du kan också ringa Kontaktcenter för hjälp. Kontaktcenter kan skicka hem en blankett till dig och du kan även gå till kontoret för att få hjälp att fylla i blanketten.

Det är viktigt att du fyller i blanketten noggrant samt skriver under den.

När en lägenhet blir ledig som passar din intresseanmälan skickar Kontaktcenter en inbjudan till visning till samtliga som står i den kön. För att komma på visningen ringer du till kontaktcenter och anmäler ditt intresse. Du behöver inte ringa om du inte är intresserad. All information om lägenheten står i inbjudan till visningen som du får skickad till dig.

Erbjudande om trygghetsbostad

Efter visningen meddelar du kontaktcenter ditt intresse av att tacka ja till lägenheten. Kontaktcenter sammanställer och erbjudandet går till den som står först i kön. Du kan tacka nej till erbjuden lägenhet efter visningen 2 gånger utan att förlora din plats i kön. Tackar du nej en tredje gång stryks du från kön. Önskar du fortfarande en trygghetsbostad får du göra en ny intresseanmälan.

Kontaktcenter meddelar Rikshem AB som ordnar med kontraktskrivning avseende Alafors, Nödinge och Bohus eftersom det är de som äger trygghetsbostäderna. Kontraktskrivning avseende Älvängen sker med Ale Kommun.

Här finns trygghetsbostäderna:

  • Ledetvägen 9B, Alafors
  • Göteborgsvägen 217 A, Bohus
  • Södra Klöverstigen 31-32, Nödinge
  • Garverigränd 2, Älvängen

Kontakt

Biståndsenheten


Du når Biståndsenhetens socialsekreterare via kontaktcenter:
Telefon: 0303-70 30 00Självservice

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den