Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

För dig som vill engagera dig

Ett brett engagemang i lokalsamhället är en viktig del för att nå målen med kommunens drogförebyggande arbete. För att motverka narkotikabruk, användandet av tobak och dopningspreparat samt minska alkoholrelaterade skador måste hela samhället med gemensamma krafter bidra till arbetet.

På den här sidan ges några exempel på initiativ eller verksamheter som du kan engagera dig i för att bidra till det förebyggander arbetet i kommunen.

Nattvandrare

Du är välkommen att vandra om du är en bra förebild för unga, är över 25 år och om du är emot våld, droger och främlingsfientlighet. Det är inte bara föräldrar som vandrar utan alla engagerade personer är välkomna. Ju fler vi blir desto starkare är vi.

  1. Klicka här för att läsa mer om nattvandring i Ale

Svenskar och invandrare mot narkotika - Simon

Simon – Svenskar och invandrar mot narkotika, är en mångkulturell organisation som arbetar för att öka delaktigheten i samhället, oavsett bakgrund. Simon bedriver opinion kring viktiga drogrelaterade frågor och vill motverka drogmissbruk och sätter särskilt fokus på drogrelaterade frågor som berör specifika grupper. Förbundet anser att all icke-medicinsk användning av narkotika ska vara förbjuden och stöder en restriktiv alkoholpolitik. Droger är ett hot mot demokratin och mot en bra uppväxtmiljö för barn och ungdomar.

  1. Klicka här för att komma till Svenskar och invandare mot narkotikas hemsida Länk till annan webbplats.

IOGT-NTO Länk till annan webbplats.

IOGT-NTO verkar för att minska bruket av alkohol och narkotika, i Sverige och i andra länder, för att därigenom bidra till mänsklig välfärd och trygghet. Vi anser att alkohol och andra droger hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv – och att de motverkar både individens utveckling och samhällets.

  1. Klicka här för att läsa mer om IOGT-NTO Länk till annan webbplats.

Smart ungdom

Smart Ungdom är en ungdomsorganisation som vill engagera unga i det drogförebyggande arbetet, genom att sprida kunskap och skapa lokalt engagemang. Smart Ungdom gör unga delaktiga i civilsamhället och det drogförebyggande arbetar, samtidigt som de jobbar för att skapa förutsättningar för en god hälsa hos unga med särskilt fokus på tobak och tidiga alkoholdebuter.

  1. Klicka här för att läsa mer om Smart ungdom Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den