Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Stöd till familjen

Behov av råd, stöd och hjälp kan se olika ut beroende på din situation. Kommunen har därför olika former av stöd och verksamheter som riktar sig till familjer. Hos oss finns flera möjligheter till stöd för dig som förälder eller till er som familj.

Om ni som föräldrar inte lever tillsammans, har svårt att samarbeta om barnen och inte lyckas nå egna lösningar. Då är ni välkomna till familjerätten för samarbetssamtal.

Har du som förälder frågor eller problem kring barnens vårdad, boende, umgänge, frågor om faderskap-, föräldraskapsutredning eller adoption då kan familjerätten ge dig råd och stöd.

Kontaktperson, kontaktfamilj och familjehem är insatser som du kan ansöka om när barnet eller ungdomen för en längre eller kortare tid behöver få stöd och stimulans i en annan miljö.

Familjehuset erbjuder stöd i att förändra din familjesituation. Familjehuset är till för familjer med barn upp till 21 år.

Mer information

Om du vill få mer information eller prata med någon om dina funderingar är du välkommen att ringa vår mottagning för barn, unga och familj.

Kontaktcenter, under kontorstid
Telefon: 0303-70 30 00

Utanför kontorstid, Socialjouren i Göteborg
Telefon: 031-365 87 00

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den