Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Räddningstjänsten arbetar vidare med släckningen av skogsbranden vid Skepplanda nära Stora och Lilla Iglekärr. Vattnet i ledningarna i området kan vara missfärgat på grund av att man använt mycket vatten till släckningen och då har tryckförändringen gjort att avlagringar lossat i rören. Vattnet går bra att dricka men man kan gärna spola i ledningarna så det ser mer aptitligt ut. Kommunal verksamhet som förskola och skola påverkas inte av branden utan är öppet som vanligt. För löpande info om branden se räddningstjänstens webbplats www.borf.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna på sidan Lyssna

Ale för alla - funktionshinderpolitisk plan

Ale kommun har sedan 2011 en funktionshinderpolitisk plan. Planen ska leda till bättre tillgänglighet för alla i samhället och det handlar om tillgänglighet sett ur ett fysiskt, socialt och emotionellt perspektiv.

Kommunfullmäktige i Ale kommun har antagit en ny funktionshinderpolitisk plan. Planens övergripande syfte är att skapa förutsättningar för personer med funktionsnedsättning att på lika villkor som andra delta i samhällslivet.  

Planen bygger på FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Arbetet med att ta fram förslaget har bedrivits i projektform, där representanter från kommunens samtliga förvaltningar och tre representanter från funktionshinderrörelsen har deltagit i projektgruppen. Rådet för Funktionshinderfrågor var arbetsgruppens referensgrupp.  

Ale för alla

Funktionshinderpolitisk plan för Ale kommun baserad på konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Grunden för denna plan finns i den nationella handlingsplanen för handikappolitiken och i FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

Här kan du läsa utdrag ur funktionshinderpolitisk plan - Ale för alla:

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2018-05-11 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.