Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad: 2020-01-16 11.42

Viktigt om kontrolluppgifter från Försäkringskassa och Pensionsmyndigheten.

Från och med i år skickar vissa myndigheter inte ut kontrolluppgifter per post där föregående års ersättning och avdragen skatt framgår, utan hänvisar till Skatteverkets e-tjänst.

Du som god man eller förvaltare ska bifoga underlag som styrker uppgifterna i din årsredovisning. Kontrolluppgifter skickas i vissa fall inte längre ut, utan man hänvisas till att läsa detta på "Mina sidor" på Skatteverket.

Hur får jag kontrolluppgifterna?

Enklaste sättet att få kontrollupgifterna är att ringa till Skatteverket och be om huvudmannens samtliga inkomstuppgifter för 2019 (eller del av året om du började ditt uppdrag under året). Detta kommer enligt Skatteverket skickas samma dag till huvudmannens folkbokföringsadress eller till särskild postadress om detta finns.

Om det inte finns särskild postadress, och inte heller är lämpligt att uppgifterna skickas till huvudmannen, får du istället skriva till Skatteverket i Göteborg, Box 2825, 403 20 Göteborg, ange vilka uppgifter du vill ha och att du vill ha dessa skickade till dig som ställföreträdare. Enligt Skatteverket kan man räkna med en handläggningstid på ungefär en vecka.

Har du ytterligare frågor om detta, kontakta utbetalande myndighet eller Skatteverket.

På Skatteverkets hemsida kan du även läsa om ombudsbehörigheter, där du som ställföreträdare i vissa fall kan få tillgång till din huvudmans uppgifter digitalt.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hit   >

Sidan kontrollerades av:

den 2020-07-21