Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Räddningstjänsten arbetar vidare med släckningen av skogsbranden vid Skepplanda nära Stora och Lilla Iglekärr. Vattnet i ledningarna i området kan vara missfärgat på grund av att man använt mycket vatten till släckningen och då har tryckförändringen gjort att avlagringar lossat i rören. Vattnet går bra att dricka men man kan gärna spola i ledningarna så det ser mer aptitligt ut. Kommunal verksamhet som förskola och skola påverkas inte av branden utan är öppet som vanligt. För löpande info om branden se räddningstjänstens webbplats www.borf.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna på sidan Lyssna

Bostäder för nyanlända

Ale kommun har i uppdrag att ordna bostäder för de nyanlända som fördelas till kommunen. Dels handlar det om ensamkommande barn och ungdomar, dels om nyanlända som fått uppehållstillstånd och blivit kommunplacerade.

Ensamkommande barn och ungdomar

I Ale finns ungdomar som har flytt sina hemländer ensamma. En del av dem söker asyl, andra har fått uppehållstillstånd. Kommunen ansvarar för dem och de bor bland annat i våra boenden. Flera av dem bor i familjehem, alltså hemma hos Alefamiljer.

Flyktingar med uppehållstillstånd

Bosättningslagen gäller från och med den 1 mars 2016 och fördelar nyanlända som fått uppehållstillstånd till Sveriges kommuner. Ale ska ta emot och ordna bostäder för 141 personer under 2017. Det handlar både om snabba modulbostäder och mer permanenta lägenheter. Tanken är att ta ett grepp om hela bostadsbristen och inte bara bygga för nyanlända. Ale kommun och Alebyggen ska ta fram drygt 500 bostäder fram till 2020 dels till nyanlända, dels för dem som redan står i Alebyggens kö.

Vill du lämna åsikter och förslag?

Skicka dina åsikter och förslag till kommun@ale.se.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2018-01-04 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.