Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

För dig som är utsatt för hedersrelaterat våld eller förtryck

Känner du dig pressad att göra saker som du inte egentligen vill? Känner du att du inte har samma frihet som andra i din egen ålder? Känner du dig hotad eller kontrollerad? Är du utsatt för våld eller kränkningar?

Samma rättigheter och möjligheter

I Sverige ska alla flickor och pojkar, kvinnor och män ha samma rättigheter och möjligheter att bestämma över och påverka sina egna liv. Ändå finns det barn och unga som inte får vara med på alla skollektioner, välja vilka kläder de vill ha på sig, umgås med vänner som de väljer, älska den de vill, ha pojkvän eller flickvän, får bestämma över sin egen kropp och sexualitet och som måste gifta sig med någon som familjen väljer eller godkänner.

Ingen får kränka dig, hota dig, slå dig eller tvinga dig att göra något du inte vill göra. Det finns hjälp att få och samhället har ett stort ansvar i att hjälpa, stötta och skydda dig oavsett vem du är och var i landet du bor. Du kan alltid vända dig till skolpersonal, socialtjänsten, hälso- och sjukvården eller polisen där du bor.

Du har möjlighet att vara anonym och ringa, mejla eller chatta med socialtjänsten, ungdomsmottagningen, polisen eller en ideell organisation och få information och stöd utan att berätta vem du är.

Läs mer på hedersfortryck.se Länk till annan webbplats.

Här kan du få hjälp

Krismottagningen Våld i nära relation

Till Krismottagningen kan du vända dig för att få stöd och hjälp om du är utsatt eller har varit utsatt för våld i nära relation. På mottagningen arbetar kurator med lång erfarenhet av dessa typer av frågor. Samtalen är kostnadsfria. Vi har tystnadplikt och för inga journaler.

Kontaktuppgifter

Kurator
Telefon: 0303-703774 eller 0704-320028 
E-post: elinor.gandee@ale.se

Socialtjänsten

Telefon dagtid

0303-70 30 00
Här hittar du Socialtjänstens telefontider

Telefon kvällar och helger

Socialjouren i Göteborg 031-365 87 00

Fältassistenter

Fältassistenterna (fältarna) är personer som arbetar med att hjälpa dig som är barn eller ungdom och som behöver prata med någon vuxen. De finns på olika ställen såsom skolor och ungdomsgårdar, men du kan också chatta eller ringa till dem.

  1. Kontaktuppgifter till Ales fältare
  2. Chatta med fältarna i Fältchatten

Ale ungdomsmottagning

Ungdomsmottagningen är din mottagning. Här kan du som är upp till 24 år ställa frågor, bolla funderingar, berätta svåra saker, få råd, stöd och hjälp. På UM finns kuratorer, sjuksköterskor, barnmorskor och läkare.

Telefonnummer

010 - 473 38 70
Du kan ringa närsomhelst. Du kommer få en tid då vi ringer upp dig.

Digitalt besök - träffa Ungdomsmottagningen online

Du kan träffa ungdomsmottagningen digitalt via ett videomöte. Du kan ofta hitta en tid snabbt. Boka digitalt besök Länk till annan webbplats.

Drop-in

Tisdagar kl 15.00-17.00.

Besöksadress

Svenstorpsvägen 1 i Älvängen  Länk till annan webbplats.

Webbplats

  1. Ale ungdomsmottagning Länk till annan webbplats.

BRIS – Barnens Rätt i Samhället

Hos BRIS jobbar erfarna vuxna som du kan ringa eller chatta med anonymt om saker du känner att du behöver prata om. Det behöver inte bara handla om våld utan kan även vara andra frågor som du funderar över.

Ring 116 111
Öppet alla dagar, dygnet runt.

  1. Du kan också mejla eller chatta med en kurator hos BRIS Länk till annan webbplats.

Tjejjouren Väst

Tjejjouren Väst är till för dig som identifierar dig som tjej och vill chatta anonymt med någon. De har även en app som du kan ladda ner till din telefon som heter Stella.

  1. Tjejjouren Väst Länk till annan webbplats.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den