Ale kommuns logga

Extrem torka - eldningsförbudet fortsätter! Det råder fortsatt mycket hög brandrisk i skog och mark och risken för gräs- och skogsbrand har ökat till kritiska nivåer. Bohus Räddningstjänstförbund har släckt flera bränder i terrängen och det brinner fortfarande på flertalet ställen i Sverige. Följ informationen om eldningsförbudet på borf.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information in Englishlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lyssna på sidan Lyssna

Trafik, gator & utemiljö

I Ale arbetar vi för en god infrastruktur och för att alla ska känna sig trygga i trafiken

Det ska vara så enkelt och smidigt som möjligt att cykla och promenera i Ale. Ladda ner cykelguider från norr till söder med tips om var du kan cykla.

Gatunätet i Ale kommun består av kommunala gator, Trafikverkets vägar samt gator som en vägförening alternativt en vägsamfällighet är ansvariga för.

Tillstånd behövs alltid för schakt och grävarbeten som ska utföras i kommunens mark - i gator, vägar, inom vägområden där kommunen är väghållare

I Ale kommun finns det fem pendelstationer. Tågen, tillsammans med busstrafik och pendelparkeringar för cykel, bil, gör det enkelt att resa kollektivt i Ale.

Sandsopning, hundlatriner, papperskorgar och skräp. Vi hjälps alla åt för att hålla närmiljön i Ale i ett trivsamt skick.

Vårt utbud av allmänna platser som torg, lekplatser, parker och tätortsnära orörd natur ger utrymme för lek, rekreation och motion för både unga och gamla

Mer information

En digital tjänst för anmälan övergivna bilar och cykla, graffiti / klotter, nedskräpning, gatustädning, exempelvis trasigt glas på en cykelbana, trasiga gatulampor och hål i vägar och gångbanor.

 

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2018-03-21 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.