Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Mötesplatser för unga

I Ale finns mötesplatser för unga för dig som är 13-20 år. Även du som går i sjuan men ännu inte fyllt 13 år är välkommen. På våra mötesplatser ligger fokus på att du som är ungdom själv har makt och möjlighet att skapa de projekt och aktiviteter som du vill.

I Älvängen, Nödinge och Bohus driver kommunen mötesplatser för unga (som tidigare kallades fritidsgårdar) där man kan vara med i olika grupper och starta egna projekt, träffa kompisar och lära känna nya människor.

Som ungdom i Ale har du unika möjligheter att själv vara med och skapa din fritid. Om du till exempel vill engagera dig för att du och andra ungdomar ska kunna utöva ett speciellt intresse eller själva driva en egen mötesplats har kommunen massor av personal som kan hjälpa dig. Vi tror att när man själv får vara med och bestämma och skapa sin egen fritid så lär man sig nya saker och utvecklas tillsammans.

  1. Arken i Bohus
  2. Ungkan i Nödinge
  3. Älvgården i Älvängen

Mötesplatsen dagtid

Dagtid är våra mötesplatser öppna under rasterna. Du som är elev på skolan kan komma till en trygg miljö med närhet till ungdomscoacherna. Om du är med i en grupp eller ett projekt som du och dina kompisar gör på fritiden finns ungdomscoacherna på skolan och kan hjälpa er om ni till exempel vill ha ett planeringsmöte på en rast.

Mötesplatsen kvällstid

Gemensamt för våra mötesplatser är att man alltid träffar jämnåriga kompisar. Du kan vara med i olika grupper eller skapa spännande projekt. Prata med personalen på mötesplatsen om du vill prova på någon idrott, spela spel, fika eller lyssna på musik. Hos oss har du möjlighet att påverka din fritid på riktigt!

Kan man starta nya mötesplatser?

Har du som ungdom idéer på nya mötesplatser som du vill vara med och starta och engagera dig i?

På kommunens mötesplatser finns personal, ungdomscoacher, som kan hjälpa dig att komma igång. Du kan antingen ringa eller smsa ungdomscoacherna eller skriva till dem på Facebook. Du kan självklart också komma till våra mötesplatser när de är öppna och prata om din idé.

  1. Hur du kan gå till väga om du har en idé på ett fritidsprojekt

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenterlänk till annan webbplats

Sidan kontrollerades av:

den 2020-06-12