Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
Lyssna på sidan Lyssna

LUPP - ungdomsundersökningen

I Ale vill vi ta ungdomars åsikter på allvar. Trygga ungdomar bidrar till ett tryggt samhälle och genom ungdomsenkäten Lupp, kan du som ungdom göra din röst hörd. Arbetet med att använda resultatet av Lupp i skolor och förvaltningar pågår kontinuerligt.

Under hösten genomförs ungdomsundersökningen Lupp (Lokal uppföljning av ungdomspolitiken). Då får du som går i årskurs 8 eller andra året på gymnasiet svara på hur du ser på inflytande och demokrati, situationen i skolan, möjligheten till arbete, din egen hälsa och trygghet, fritid och framtid.

Genom att svara på Lupp gör du din röst hörd.

Undersökningen genomförs under lektionstid för dig som går i skolan i Ale kommun. Du som bor i Ale kommun men går i gymnasiet i en annan kommun kommer du att få en länk på din skolmail och ett utskick hem i brevlådan. Om du inte fått länken eller tappat bort den får du gärna kontakta oss genom att skicka ett mail till jonathan.gartner@ale.se så skickar vi länken till dig! 

Om du som ungdom vill påverka hur det är att leva i Ale eller engagera dig i vad kommunen gör för unga, kan du kontakta ungdomscoacherna eller läsa mer om Ungdomsrådet.

Fakta om Lupp 2017

  • Lupp är en nationell undersökning från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), läs mer: mucf.se/ungdomsenkaten-lupplänk till annan webbplats
  • Nio kommuner i Göteborgsregionen genomför Lupp under hösten: Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Mölndal, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.
  • FoU i Väst/Göteborgsregionens kommunalförbund bidrar med samordning, analys och rapportskrivning, läs mer: grkom.se/lupplänk till annan webbplats.
  • Resultaten presenteras under våren 2018

Tidigare LUPP undersökningar

Under hösten 2007, 2010 och 2013 har Luppundersökningar genomförts i Ale. Det var eleverna i årskurs åtta och andra året på gymnasiet som fick svara på de cirka 70 frågor som Lupp består av. Under Relaterad information hittar du resultatet av tidigare LUPP-undersökningar.

Kontaktperson

Har du frågor kring genomförande eller LUPP undersökningen i stort, är du välkommen att kontakta Jonathan Gärtner, Drogförebyggare, på telefon 0303 - 33 02 20 eller via e-post jonathan.gartner@ale.se.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2018-01-10 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.