Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Stipendiater 2019

Pristagare Ett gott föredöme 2019

I samband med ungdomsevenemanget Festivalborg fick 2019 års stipendiater motta diplom, blommor och prischeck.

Här följer stipendiaterna med tillhörande motivering.

William Pitsinki

William har varit aktiv i Surte IS Fotbollsklubb sedan 2015. Vid klubbens senaste årsmöte, där merparten av ungdomsverksamhetens föräldrar lyste med sin frånvaro och de som var på plats duckade för ordförandeposten, klev denna modiga 19-åring fram och antog utmaningen att ta över ordförandeklubban. Williams agerande bidrar till att ungdomsverksamheten för ca 100 barn/ungdomar kan leva vidare. Utöver att William visar ett utomordentligt mod och ansvarstagande, så är det också inspirerande att se en 19-åring som ordförande i en förening där merparten av medlemmarna är mellan 4 och 13 år. William är ett gott föredöme.

Ellen Sjöberg

Ellen har tränat i Bohus Taekwon-Do sedan januari 2013 och har gjort en stor insats för kampsporten som hon utövar. Hon hjälper till som hjälptränare i klubben och många tjejer ser upp till henne. Hon är en fantastisk förebild för både yngre och äldre utövare i klubben och hon är klubbens ansikte utåt på ett föredömligt sätt. På tävlingar visar hon hur en tävlande skall bete sig både som vinnare och då hon inte vinner (något som dock sällan händer). Respektfull, ödmjuk, omtänksam och ambitiös är några av de goda egenskaper som kännetecknar henne. Ellen är ett gott föredöme.

Linn Corneliusson

Linn började i unga år som gymnast i Bohus Gymnastikförening och övergick 2013 till att bli ledare. Hon är en stor förebild för den yngre generationen gymnaster och ser varje barn utifrån deras kunskaper, är positiv och också mycket omtyckt av både barn och föräldrar. Linn tar egna initiativ för sin egen, barnens och föreningens utveckling. För närvarande studerar Linn på lärarhögskolan, vilket gett kunskap som stärkt henne ytterligare i sitt ledarskap. Linn har huvudansvaret för de äldre grupperna i redskapsgymnastiken, men hon rycker alltid in när det fattas ledare i såväl yngre grupper som cheerleading och parkour. Linn är ett gott föredöme.

Ledet Fiskeförening

Ledet Fiskeförening grundades 1978 och har under årens lopp förädlat fiskeintresset hos många av Ales barn och ungdomar. Under de senaste åren har föreningen kämpat hårt med att flytta sin verksamhet från Alafors till Älvängen med ambitionen att skapa ett fiskecenter och ge utrymme för fler medlemmar. En insats som inneburit otaliga ideella arbetstimmar och ett enormt engagemang från föreningen och dess eldsjälar. Trots denna arbetsinsats har föreningen lyckats hålla liv i sin ungdomsverksamhet och föreningens framtid ser ljusare ut än på länge. Ledet FF har visat en enastående uthållighet och kämpaglöd och är ett gott föredöme.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2019-05-02 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.