Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
Tre barn som läser tillsammans

Utbildning & barnomsorg

Förskolan vänder sig till barn från ett års ålder tills att de börjar i  skolan. På förskolan läggs grunden för ditt barns lärande och utveckling.

Alla barn mellan sju och sexton år i Sverige är skolpliktiga. Som förälder kan du låta ditt barn börja i förskoleklass redan vid sex års ålder. 

Ale har samverkansavtal med Göteborgsregionen (GR). Du kan söka till valfri gymnasieskola och valfritt nationellt program och olika Introduktionsprogram.

Vill du sjunga, göra film i datorn, spela saxofon eller sätta upp en musikal. I Ale Kulturskola kan du göra det – och mycket mer.

Studera på Komvux och du får möjlighet att slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier. Vi har även yrkes-, lärlingsutbildning, svenska för invandrare, sfi

Välkomsten, för dig som nyanländ

Välkomsten är till för dig som är nyanländ i Sverige och ska börja i grundskola eller gymnasium. Stöd för att du på bästa sätt ska komma in i skolan.

Mer information

Alla barn och elever behöver stöd i sin utveckling. En del barn behöver mer hjälp än andra för att klara skolarbetet. Behovet av stöd kan ha fysiska, psykiska, sociala eller andra skäl.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta till kontaktcenter >länk till annan webbplats

Sidan kontrollerades av:

den 2020-07-17