Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Erbjudande av plats

När vi har hanterat din ansökan får du erbjudande om plats via sms. Där står vart barnet har fått plats och ett preliminärt datum för inskolningstart.

Du behöver logga in på
e-tjänst för skolval, förskola och familjedaghem och fritidshem Länk till annan webbplats. och acceptera erbjudandet inom fem dagar. Om du inte svarar stängs erbjudandet och din ansökan försvinner. Om du fortfarande vill ha barnomsorg måste du ansöka på nytt.

När du accepterat erbjudandet kontaktar förskolan dig med mer information någon vecka före inskolning. 

Blir du erbjuden en plats på någon annan förskola än ditt första- eller andrahandsval kan du acceptera platsen och välja att stå kvar i kö till ditt förstahandsval.

Du betalar alltid från det datum som vi kan erbjuda dig plats, även om du flyttar fram inskolningsdatumet. Inskolningen kan skjutas fram max 14 dagar. 

Om du ansökt om plats till kommunal barnomsorg, men tackar ja till en plats i fristående verksamhet behöver du stänga din ansökan till kommunal verksamhet så att vi kan erbjuda platsen till nästa barn i kö.

Börja i förskola eller pedagogisk omsorg efter sommaren

I augusti går alla sexåringar upp i förskoleklass och många platser blir lediga i förskola och pedagogisk omsorg. För att inskolningen ska bli så bra som möjligt, kan inte alla barn börja samtidigt. Därför fördelas inskolningarna ut över några dagar på de enheter där det är flest inskolningar. Därför kan du erbjudas start några dagar senare än det datum då du önskat.

Börja på fritids efter sommaren

Fritids öppnar v.32 men skolan börjar först ca; två veckor senare. Den första tiden kan det vara blandade åldrar i fritidsgrupperna beroende på hur många barn som är tillbaka efter sommarlovet.

Relaterad information

Självservice

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den