Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Skolkort, gymnasium

Du som är folkbokförd i Ale kommun och går på gymnasiet får ett västtrafikkort gratis under läsåret 2022/2023, fram till vårterminen det år du fyllt 20 år.

Du behöver inte ansöka om ett västtrafikkort inför terminsstarten, beställningen kommer att ske per automatik, utifrån gymnasieskolan du har blivit antagen till. Västtrafikkortet skickas hem via brevutskick. Elever på Yrkesgymnasiet i Ale får sitt västtrafikkort på skolan.

Om du flyttar till Ale kommun innan eller under sommaren, eller efter terminsstart så behövs en ansökan för västtrafikkort göras via E-tjänsten ale.se Länk till annan webbplats.

Har du inackorderingstillägg är du inte berättigad ett västtrafikkort.

Fritidskort

Fritidskort för ungdomar under 20 år erbjuds inte av Ale kommun utan finns att köpa hos Västtrafik. Kortet gäller för resor i alla tre zonerna för 30 eller 90 dagar på Västtrafiks hemsida.

Borttappat busskort

Om du förlorar ditt kort anmäler du detta via e-tjänsten för beställning av ersättningskort för förlorat, skadat eller ej fungerande skolbusskort.

E-tjänsten kräver e-underskrift av dig för att behandlas. Om du saknar e-postadress eller e-legitimation ( t ex Mobilt BankID) går det inte att använda e-tjänsten.
Om så är fallet kontakta Ale kommuns kontaktcenter på telefon 0303 - 70 30 00.

Elever i gymnasiet debiteras en kostnad på 212 kr. Ett skolkort som är helt och rent, men inte fungerar debiteras inte om det lämnas in till kontaktcenter.

Det nya kortet kommer till kontaktcenter inom cirka en vecka från det att beställning är gjord, under tiden kan du hämta ut ett tillfälligt kort på kontaktcenter.

Relaterad information

Självservice

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den